Žan Luka Zelko, Medemblik

V Medembliku je danes na regati svetovnega pokala v razredu ILCA 7 (nekdanjem laserju) naš olimpijec Žan Luka Zelko izgubil še nekaj mest ter predzadnji dan sklenil na skupno 24. mestu z uvrstitvama na 16. in 28. mestu v današnjih finalnih plovih.

"Zadnja dva dneva finala zame nista bila dobra, s svojim jadranjem nisem zadovoljen. V tem vetru, ki je tipičen za Medemblik in je podoben naši burji, se nisem dovolj dobro znašel. Prevečktat sem bil na napačni strani regatnega polja in v spremenjlivih pogojih proti vetru, kar je ustvarilo prevelike razlika med prvimi in zadnjimi, da bi jih lahko nadoknadil z dobrim jadranjem v krmo. To se je poznalo tudi pri rezultatih, mnogi so imeli podobna nihanja. Jutri je nov dan. Poskusil bom odnesti kar največ s te regate. Po eni strani sem bil zadovoljen z mojim jadranjem v kvalifikacijah, to je bil daleč najboljši štart regate v moji karieri, na žalost pa nisem uspel sestaviti skupaj še finalnih plovov. Po regati bova morala skupaj s trenerjem vse analizirati in se pripraviti, da se to ne ponovi v Tokiu," je povedal Žan Luka Zelko.

Na vrhu tudi danes ostaja Lorenzo Brando CHIAVARINI iz Velike Britanije, na drugem in tretjem mestu pa sta si mesti zamenjala Hrvat in Španec, tako je sedaj Filip JURIŠIĆ drugi in Joel RODRIGUEZ PEREZ tretji.

Jutri je zadnji dan svetovnega pokala na Nizozemskem, na sporedu pa še regata za medalje za najboljših deset in pa zadnji plov za vse ostale posadke.