Žan Luka Zelko, Medemblik

Drugi dan svetovnega pokala je po končanih štirih kvalifikacijskih plovih prva deseterica laseristov v Medembliku končala zelo izenačena. Žan Luka Zelko je po včerajšnjem vrhunskem začetku danes nadaljeval z odličnim jadranjem in sklenil dan z 11 točkami sicer na 8. mestu skupno, a z le 4 točkami zaostanka za vodilnim, tako zelo izenačeni so boji na vrhu lestvice.

»Danes smo naredili dva plova. Veter je pihal z obale med 7 in 10 vozlov, pri tem pa precej spreminjal smer.  V prvem plovu sem imel fantastičen štart, do polovice orce sem bil v ospredju, ko sem začel zapirati sredino z desne, je veter obrnil še dodatnih 20 stopinj v desno in sem enostavno zaostal ter na prvo oznako proti vetru prišel okoli 17, 18 mesta, nato sem se boril do konca in končal 13. V drugem plovu se mi ta napaka na srečo ni ponovila. Od štarta do cilja sem bil v ospredju, med prvo četverico v borbi za tretje mesto, za kar je malo zmanjkalo. Sedaj sem skupno na 8. mestu, vendar smo v prvi deseterici zelo izenačeni, loči nas le nekaj točk. jutri se začne finale! Ni počitka, gremo dalje!« je po zaključku kvalifikacijskih plovov povedal borbeni Mariborčan.

V prvem plovu je Zelko prek ciljne črte prijadral na 13. mestu, ta uvrstitev pa se kot najslabša doslej ne upošteva, v drugem plovu pa je ciljno črto prečkal 4 ter se z 11 točkami uvrtil na skupno na 8. mesto.