Vladimir Borštnar (JK Pirat Portorož)

Ta konec tedna, 12. in 13. junija, smo v Žusterni že drugo leto zaporedoma lahko spremljali državno prvenstvo v jadranju na deski v odlični organizaciji KJD BUM Koper, na katerem se je pomerilo skupaj 31 tekmovalcev iz sedmih jadralnih klubov v disciplinah D2 in foil. Sobota je prinesla veliko čakanja na veter in le prve izpeljane plove v razredu D2, nedelja pa je postregla z burjo, tako da so lahko prvenstvo, za katerega veljavnost bi sicer zagotovili z dvema izpeljanima plovoma, sklenili s petimi uspešno zaključenimi plovi v odprtem razredu foil in s po štirimi v razredu D2 A in C.

V razredu foil, ki je osnova za olimpijski razred iQFOiL, je tekmovalo 14 jadralcev, državni prvak pa je letos postal naš najuspešnejši olimpijski jadralec na deski Stojan Vidakovič ter na drugo mesto izrinil lanskega državnega prvaka, domačina Jana Kosmino, ki trenutno nima olimpijskih načrtov, tretji pa je bil mladi in obetavni Prekmurec Bine Banfi.

Foil:

  1. Stojan Vidakovič (BD Sidro Maribor)
  2. Jan Kosmina (KJD BUM Koper)
  3. Bine Banfi (Surf in SUP klub Murska Sobota)

Letos sta bili na državnem prvenstvu le dve ženski predstavnici, zato ni bilo podelitve v tej kategoriji, se je pa med ženskami najbolje uvrstila 15 letna Lina Eržen, lanska državna prvakinja, ki je skupno zasedla 6. mesto, medtem ko je bila Živa Batis, JK Ljubljana, skupno 10.

Odličen potencial so pokazali prav mladinci Bine Banfi, Val Eržen in Lina Eržen. Lina je v razredu iQFOiL začela tekmovati šele letos, pred tem pa je bila ena najboljših na svetu v razredu freestyle, kjer je tekmovala skupaj z mlajšim bratom Valom Erženom, ta pa se je danes uvrstil tik pod stopničkami na 4. mesto.

V razredu D2 sta državna prvaka postala Vladimir Borštnar – D2 A in Helena Burger – D2 C.

D2 A

  1. Vladimir Borštnar (JK Pirat Portorož)
  2. Gregor Borštnar ((JK Pirat Portorož)
  3. Boris Brovinsky (ŠD ZOO Station Velenje)

D2 C

  1. Helena Burger (JK Pirat Portorož)
  2. Rudi Frantar (JK Pirat Portorož)
  3. Matic Mreža (ŠD ZOO Station Velenje)

Foto: Uroš Kekuš Kleva