V soboto se je v Splitu uradno začelo mladinsko evropsko prvenstvo v razredu ILCA 6, kjer Slovenijo zastopajo Lana Vidmar, Alenka Valenčič, Ivan Vahkrushev, Jure Barl, Sven Panger, Benjamin Aganovič in Luka Zabukovec. Za naslove mladinskih evropskih prvakov se bo potegovalo dobrih 300 tekmovalcev, 224 fantov in 77 deklet, od tega v evropski konkurenci 220 fantov in 75 deklet. Kar pet od naših sedmih reprezentantov sodi v konkurenco do 17 let, takšnih je med fanti 88 tekmovalcev skupno in med dekleti 18.

Dan za meritve in registracijo v Marini Kaštela, prijeten veter in modro nebo pa so na trening zvabili tudi našo reprezentanco v spremstvu trenerjev Matija Čok in Jakob Božič.

“Danes smo imeli lep trening z vetrom okoli 15-18 vozlov z zelo dobrimi sparing partnerji na “coach regaticah”, na katerih smo se pomerili z okoli 35-40 tekmovalcev, od katerih bodo nekateri v samem vrhu. Šlo nam je solidno, pri tem vetru se opazi, da nam nekoliko šepa kondicijska pripravljenost, ki pa je morda pogojena s starostjo naših jadralcev, saj so naši reprezentanti med mlajšimi in imajo pred seboj še 2-3 leta v tej klasi (ILCA 6). Sva pa zadovoljna s treningom in vidiva, kje imamo prostor za popravke,” je povedal Jakob Božič.

Prvi kvalifikacijski plovi so bili včeraj. Organizatorji načrtujejo po dva plova na dan, prve tri dni 6 kvalifikacijskih in nato do sobote še 6 finalnih.

Vir: JZS.si