Nik Platikos, ILCA 6

V Omanu se je včeraj zaključilo Svetovno prvenstvo v razredu ILCA 6. Naš jadralec Nik Pletikos se je po ponovni zmagi v dvanajstem plovu zavihtel na najvišjo stopničko in osvojil naziv Svetovnega prvaka v razredu ILCA 6 za leto 2021.

Nik Pletikos je celotno tekmovanje jadral izjemno konstantno. Da je v vrhunski formi je pokazal že v prvem plovu, ki ga je zaključil najhitreje. V dvanajstih odjadranih plovih je kot prvi v cilj priplul kar trikrat. Zabeležil je le eno peto in dve četrti mesti, pri čemer se dve najslabši uvrstitvi ne upoštevata. Večino časa je bil Nik uvrščen na skupno drugo mesto. Z odličnim včerajšnjim jadranjem, ko je v prvem plovu prijadral kot tretji in v zadnjem plovu, ko je  bil tretjič najhitrejši, je premagal takrat vodilnega, omanskega jadralca Al Muatasem Al Fersija.

V ženski konkurenci je tekmovala Lin Pletikos. Po dokaj konstantnem jadranju v prvih devetih plovih je zadnji dan pokazala kaj zmore in v cilj priplula kot 15. oziroma kot 14. v zadnjem plovu. Svojo uvrstitev je tako izboljšala in se iz 35. mesta predvčerajšnjim uvrstila na končno 30. mesto in končala med prvo polovico. Svetovna prvakinja je postala Belgijka Emma Plasschaert, drugo mesto je pripadlo Poljakinji Agati Barwinski, tretja stopnička pa je pripadla Litvanki Viktoriji Andrulyti.