Luka Zabukovec; Alja Petric in Katja Filipič; Alenka Valenčič ;  Martin Fras in Mija Škerlavaj

V Omanu smo ta teden spremljali mladinsko jadralno svetovno prvenstvo svetovne jadralske organizacije World Sailing, na katerem je države v vsakem razredu zastopala le po ena, najboljša posadka v starosti med 12 in 19 let. Štirje slovenski nastopi prinašajo kar dve medalji, prav vse slovenske posadke se domov vračajo z uvrstitvami med najboljših deset.

V razredu ILCA 6, nekdanjem laser radial, je v moški konkurenci srebrno medaljo osvojil naš državni prvak in mladinski evropski podprvak U16 razreda ILCA 4, Luka Zabukovec; sedaj postal tudi svetovni podprvak. V razredu 29er sta v ženski konkurenci bron osvojili Alja Petrič in Katja Filipič, ki sta bili letos bronasti tudi na svetovnem prvenstvu v konkurenci U17 tega razreda.

Odlično 7. mesto je v ženski konkurenci osvojila zmagovalka regate za svetovni pokal v tem razredu v Hyeresu, Alenka Valenčič, ki je tudi aktualna absolutna državna prvakinja v tem razredu, v razredu 420 pa sta 9. mesto v kategoriji moških in mešanih posadk osvojila Martin Fras in Mija Škerlavaj.

Svetovno mladinsko jadralno prvenstvo v organizaciji - rezultati:

SREBRNA MEDALJA: 2. mesto Luka Zabukovec - ILCA 6 fantje

BRONASTA MEDALJA 3. mesto Alja Petric in Katja Filipič - 29er

  1. mesto Alenka Valenčič - ILCA 6 dekleta
  2. mesto Martin Fras in Mija Škerlavaj - razred 420 fantje in mešane posadke

Luka Zabukovec; Alja Petric in Katja Filipič; Alenka Valenčič ;  Martin Fras in Mija Škerlavaj

Vir: JZS.si