Ilca 4

Po včerajšnjem brezvetrju so danes mladi jadralci odprtega mladinskega evropskega prvenstva za ILCA 4 le odjadrali prve plove. Vremenska napoved se je vsaj delno uresničila, prebudili so se namreč v vetrovno jutro in velik val, a je veter tekom dneva močno padel, celo do borih dveh vozlov ob koncu zadnjih plovov. Dekleta so odjadrala tri plove in dečki dva, naši pa so začeli zelo dobro - Peter Koprivec je prvi plov nekaj časa celo vodil, na koncu ga končal na 6. mestu in drugega na 11., skupaj je po prvem regatnem dnevu na 16. mestu. Svit Dujmovič Šterpin je bil 8. in 12., skupno je 21. Alenka Valenčič je odjadrala odlično in je trenutno na skupnem 6. mestu (11.,7.,4.), Tarin Pečar je odjadrala za 51. mesto, Zala Vidmar za skupno 52. mesto in je v kategoriji U16 skupno 16.

Trener Jakob Božič:

“Zjutraj je pihalo okoli 30 vozlov, imeli smo ogromne valove, zunaj je bilo res divje. Potem pa se je napoved že kmalu spremenila, veter je drastično padel in ko smo šli ven, je pihalo kakšnih 20 vozlov, na startu pa le še okoli 15, a je ostal okoli dvometrski val in pogoji so bili res težki, treba je bilo odjadrati vsak val, sicer te je odnesel. Cel prvi plov je veter še naprej padal, tako da so ga končali v desetih vozlih. Dekleta so druga dva plova odjadrala v šestih, sedmih vozlih, tretjega pa končale tako rekoč v brezvetrju, v slabih dveh vozlih. Fantje tretje regate niso uspeli končati, saj so jo že startali v dveh vozlih. Peter in Svit sta odjadrala super, brez nepotrebnih zapletov, črk ali slabega mesta, Peter je prvo regato celo vodil, potem pa se je v krmo prevrnil, izgubil deset mest, potem štiri prehitel in končal kot šesti. Svit je odlično startal, potem nekoliko popustil pri hitrosti, je pa odlično taktično odjadral in končal kot 12. in 8. Alenka je odvozila solidno, takšnega prvega dne smo si želeli. V krmo je bila hitra, vsako krmo je pridobila veliko mest, v orco je bila solidna, zadnjo regato je bila celo druga, a je zaradi šibkega vetra nekoliko izgubila proti lažjim tekmicam. Zala in Tarin sta odjadrali v redu, lahko bi bilo tudi boljše, a ker se zaradi divjih valov nismo najboljše počutili, smo vseeno zadovoljni glede na vse okoliščine. Jutri spet pričakujemo zelo malo vetra, napoved je podobna včerajšnji, tako da upam, da bomo jadrali. Želim si pogoje nad 8 vozlov, da bomo imeli normalne pogoje, v katerih lahko dobro odjadrajo.

Bil je dolg, sončen dan, začel se je z močnim vetrom, potem smo bili dolgo na vodi, na obalo smo se vrnili ob pol sedmih zvečer, tako da nas zdaj vse nekoliko boli glava. Sicer pa super, dober dan za našo reprezentanco in če bodo tudi naslednji podobni, bo rezultat odličen!"

Vir: FB JZS