EurIlca, Alenka Valenčič

Predzadnji dan odprtega mladinskega evropskega prvenstva EurILCA 4 za razred ILCA 4 sta obe floti, tako deklic kot dečkov, odjadrali po dva plova. V nestabilnem južnem vetru, ki je na prizorišču pihal s kopnega, jakosti od 12-17 vozlov, je najbolje odjadrala Alenka Valenčič, z 19. in 12. mestom je nekoliko izboljšala skupno uvrstitev in se z 18. povzpela na 15. mesto. Tarin Pečar je jadrala danes bolje kot včeraj, bila v cilju kot 29. in 27. in skupno pridobila nekaj mest, trenutno je 47.. Zala Vidmar ostaja na 66. mestu v skupni razvrstitvi ter na 20. mestu med deklicami U16. Danes je prijadrala 60. in 57. mesto..

Nestabilen veter, tako po moči kot po smeri, je mešal štrene tudi pri dečkih in zato na žalost Svit Dujmovič Šterpin danes ni odjadral kot v prejšnjih dneh. Zabeležil je svoj najslabši nastop na tem evropskem prvenstvu; 60. mesto se mu ne bo upoštevalo, 53. pa ja, po današnjem dnevu je nekaj mest izgubil in je skupno 14.. Podobna situacija je bila pri Petru Koprivcu, ki se mu ne bo upoštevalo današnje 67. mesto, v drugem plovu je jadral boljše in končal na 22. mestu, trenutno je skupno 32..

Jutri je pred nami zadnji dan prvenstva, ko se bodo odločila končna mesta in tudi evropski naslovi.

Jakob Božič:

“Ponovno je bilo zelo težko predvideti, kateri bo držal zadnji pri boji... Svit je prvo regato slabo startal in bil primoran nekajkrat voziti v slabo, da bi vozil čist. Drugo orco je tvegal in na žalost še več izgubil. Drugo regato je dobro startal in bil do krme 5., nato pa je slabo obrnil gate, bil primoran voziti v desno, veter je popolnoma obrnil in ojačal z leve in naenkrat ni bilo poti nazaj. Orco je obrnil slabši kot 50. Alenka se tudi danes ni našla in čeprav je napredovala na 15. mesto, njeno jadranje ni bilo takšno kot si želimo. Tarin in Petru je močnejši veter delal težave. Zala pa se v obračanju vetra prav tako ni najbolje znašla. Jutri je zadnji dan in poskusili bomo nekoliko izboljšati vtis. Start imamo ob 8:00, tako da bo budilka nastavljena na 5:30. Lep pozdrav!”

Vir: FF JZS, foto: EuroILCA