SP za ILCA 4 in 470

Bogato jadralsko poletje se nadaljuje. Komaj dan po zaključku svetovnega prvenstva za 420 se na Blatnem jezeru začenja še mladinsko svetovno prvenstvo za 470, kjer bosta od jutri dalje v konkurenci mešanih dvojic nastopala tudi naša Martin Fras in Mija Škerlavaj, na tem prvenstvu ju spremlja Gorazd Fras.

Na drugem koncu Evrope, v portugalski Vilamouri, pa se že danes s prvimi plovi začenja mladinsko svetovno prvenstvo za ILCA 4, na katerem bodo pod vodstvom trenerja Jakoba Božiča in vodje odprave Matije Čoka v konkurenci 154 deklic nastopile Alenka Valenčič, Zala Vidmar in Tarin Pečar ter v konkurenci 272 dečkov Svit Dujmovič Šterpin in Peter Koprivec.

Jakob Božič: “Za začetek prvenstva je napovedan srednje do močan veter, za drugo polovico pa še nimamo stabilne napovedi. V teh pogojih bi Zala, Svit in Alenka morali dobro odvoziti. Za Petra in Tarin bo kar zahtevno. Oprema je pripravljena in upam, da bodo vsi naši jadralci pokazali, kar znajo!”

Svetovno prvenstvo za ILCA 4 se bo s slavnostno podelitvijo zaključilo v soboto, 20. avgusta, za 470 pa dan kasneje, v nedeljo, 21. avgusta.

Vir: JZS