Mitja Mikulin in Mija Škerlavaj

V Portorožu se je danes končala dvodnevna reagata DH Portorož Cup 2022 – Odprto državno prvenstvo za razrede 470 & Fireball, regata za razrede 420, Flying Dutchmann & First 18 SE / Seascape 18, na kateri je jadralo 66 jadralcev iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije.

Prvi dan je pihal jugo z jakostjo od 10 do 18 vozlov. Organizatorji so uspeli izpeljati vse štiri načrtovane plove. Drugi dan je jadralce v Portorožu pričakal dež, zato so štart regate nekoliko zamaknili in v jugu, ki je dosegel jakost okoli 10 vozlov, izpeljali tri plove.

Naslov državnih prvakov v razredu 470 sta osvojila Mitja Mikulin in Mija Škerlavaj, druga sta bila Matej Planinšič in Veronika Macarol Tadič, tretja pa Miran Guštin in Katarina Kerševan (vsi JK Pirat). Piratovcem je po dolgih letih v Portorož uspelo privabiti dovolj slovenskih posadk razreda 470, da so uspeli izpeljati veljavno državno prvenstvo, kljub odsotnosti Tine Mrak in Jakoba Božiča.

V razredu 420 sta slavila Ema Samaržija in Leon Scheidl (JK Sv. Nikola / JK Galeb), drugo mesto sta zasedla Toni Benčič in Anton Rejec (JK Pirat), tretja sta bila Lisa Vucetti in Vittorio Bonifacio (SV Barcola Grignano).

V razredu Fireball sta slavila Marko Volk in Lara Bastar (JK FJ Slovenija), druga sta bila Mitja Nemec in Katja Bastar (JK Fireball), tretje mesto pa sta osvojila Uroš Dolžan in Tjaša Roš (JK Živaana).

V razredu F18SE/SSC18 so slavili Blaž Kmetec, Robert Zajc in Jure Jerkovič (ŠD Gibanca), drugo mesto je šlo v roke posadki Jure Jerman inUrban Jerman (JK Pirat), tretje je osvojila posadka Angelika Stark in Maartin Poell (UYCNs).

Tekst in fotografije: JK Pirat