Dušan Puh, Adriatic Europa

Na regati v organizaciji mariborskega jadralnega društva Skipper je bilo poskrbljeno za jedačo in pijačo, enostavno in zanimivo regatno polje, pohvalno nizko štartnino in veliko dobre volje. Še veter, ki dobre tri ure bolj ni pihal kot ja, se je v stilu svetega Martina, čigar ime nosi ta regata, pošalil iz udeležencev. V zadnjih petnajstih minutah se je usmilil vseh 17 trpečih posadk naveličanih bonace in barkam zapihal v krmo ter poskrbel za neverjetno zgostitev flote.

Razen zmagovalne posadke pod taktirko Dušana Puha na jadrnici Adriatic Europa in drugo uvrščene Riedl Aerospace, ki jo je krmarila Veronika Macarol, so vse jadrnice prijadrale v cilj v nekaj minutah in poskrbele za neverjetno tesen razplet, ko so dobesedno odločali centimetri in sekunde. Tretje mesto v absolutni konkurenci si je prijadrala ekipa Gorana Đorđeviča z jadrnico Taia2 & White Goose.

Na večerni prireditvi so se ob razglasitvi rezultatov, podelitvi pokalov in praktičnih nagrad udeleženci regate tudi dobro okrepčali. Nato pa nekateri prej in drugi kasneje razšli ter si zaželeli, da se v prihodnji sezoni znova vidijo v čim večjem številu, saj se je z Martinovo regato zaključila letošnja tekmovalna sezona pod okriljem Jadralne zveze Slovenije.

Rezultati:

Razred A:

  1. Adriatic Europa (Dušan Puh, JK Pirat Portorož),
  2. Riedl Aerospace (Veronika Macarol, JK Skipper Maribor),
  3. Taia2 & White Goose (Goran Đorđevič, JK Loka Timing);

Razred B:

  1. Daphne (France Mihelič, YCP),
  2. Članica (Tomaž Virnik, JKL),
  3. Glenfield (Martin Hladnik, NK Merkur Idrija);

Razred C:

  1. Muca (Sašo Novakovič, JK Novo mesto),
  2. Feru (Leo Dončič),
  3. Palada (Nataša Jerkovič, ŠD Gibanca).