V petek zvečer ob 22.57 UTC so v regatnem odboru v Alicanteju prejeli sporočilo z jadrnice Biotherm. Sporočili so, da so trčili v neznan plavajoč predmet.

Ekipa Biotherm še vedno pluje, vendar z zmanjšano hitrostjo. V trku z neznanim plavajočim predmetom se jim je poškodovalo levo hidrokrilo. Poškodovan je tudi trup plovila v predelu vpetja hidrokrila. Razpoke so sicer majhne, vendar skoznje v plovilo počasi priteka voda. Jadralci se v nesreči niso poškodovali, razmere na krovu pa so obvladljive.

Le uro kasneje so z jadrnice sporočili, da jim je uspelo poškodovano hidrokrilo dvigniti v zgornjo pozicijo nad vodno gladino in da se ukvarjajo s sanacijo razpok, da preprečijo vdor vode v plovilo.

Ekipa Biotherm nadaljuje plovbo z zmanjšano hitrostjo. So v stalnem stiku z organizatorjem in poročajo o razmerah na krovu.

Ekipa Malizia je povečala svojo prednost. 260 nmi pred ciljem ima pred drugouvrščeno ekipo Holcim – PRB 40 nmi prednosti. Plujejo s hitrostjo 20 vozlov. Ekipa 11th Hour Racing Team na tretjem mestu pluje z zaostankom 440 nmi. Ekipa Biotherm pluje z zaostankom 542 nmi, ki se bo verjetno še povečal. Trenutno plujejo zgolj s hitrostjo 10 vozlov.

Vir: The ocean Race; © Ronan Gladu / Biotherm / The Ocean Race