Tina Mrak, Jakob Božič

Na regati za pokal Princese Sofie, na kateri se bodo jadralci merili v vseh olimpijskih razredih, ki bodo zastopani v Parizu, jadrajo tudi mešane posadke v razredu 470. Med njimi sta dve slovenski - izkušena Tina Mrak in Jakob Božič v članski ter Mija Škerlavaj in Martin Fras v mladinski konkurenci.

Danes sta se nam iz Palme javila Tina in Jakob:

Tina Mrak: “Na Palmo smo prispeli teden dni pred regato, da bomo lahko opravili še krajše priprave. Tukaj je že večina posadk, na startni listi 470 jih je kar 73, torej v bistvu vsa konkurenca. Zaenkrat imamo veter z morja med 8 in 12 vozli in tudi za naprej kaže podobno. Čez dan imamo krajše trening regatice, v ponedeljek pa začnemo s prvimi plovi. Preko zime smo bili večinoma doma, februarja pa na pripravljalni regati v San Remu, da sva zajadrala tudi z ostalimi. Vsekakor bova skušala čim bolj izkoristiti naslednje dni, ko imava okoli sebe druge barke, in se dobro pripraviti in osredotočiti na regato. Z nami je tudi mladinska posadka Fras - Škerlavaj, tako da smo v polni slovenski zasedbi.”

Jakob Božič: “Javljamo se iz Palme, kjer smo v torek prvič zajadrali. Na prizorišče prve regate svetovnega pokala sva prišla nabirati kvalitetne dneve treninga z najboljšimi v klasi. Vsak dan imamo zelo dobre pogoje za jadranje. V času regate se pričakuje lahek in srednji veter, a obstaja možnost tudi za močen veter. Pripravljena sva na vse pogoje, tako da upam, da bova v igri za kakšen dober rezultat.”

Vir: JZS