Lina Eržen, U19 iQFOiL

Danes se je z zadnjimi finalnimi plovi za večino nastopajočih v francoskem Hyeresu zaključil Francoski olimpijski teden, na katerem je nastopilo tudi pet slovenskih jadralcev. Najboljših deset v posameznih razredih pa jutri čaka še regata za medalje in z veseljem sporočamo, da bo med njimi tudi naša mladinka Lina Eržen, ki nastopa v razredu iQFOIL.

Igor Eržen: “Juhu, Lina jutri med desetimi, ki se bodo borili za medalje! Danes smo se res načakali, kar sedem ur, in na koncu nismo odvozili nič. Najprej je bilo premalo vetra, potem pa je zmanjkalo časa, ker so bile na vodi posadke drugih razredov. No, midva sva vesela uvrstitve, ki si je nisva upala začrtati tako visoko!!! Resnično ne, ker nisva vedela, koliko bo tekmovalcev in kam lahko prideva, vsekakor pa ne med deset. Se veselimo jutrišnega dne.” 
Lina Eržen odhaja v regato za medalje s skupnega 8. mesta, v njenem razredu je sicer nastopilo 22 deklet.

Svetovni in evropski prvak v formuli kite Toni Vodišek regatni teden zaključuje na 15. mestu, na današnji zadnji regatni dan je en plov zmagal in enega končal kot drugi:

“Pozdravljeni iz Hyeresa, zame je danes zadnji regatni dan. Vse skupaj ni bila najboljša regata, smo se pa veliko naučili. Malo smo spreminjali, šli nazaj na stari foil, določeni rezultati so bili boljši, moram se pa po dolgem času na foil spet navaditi, tako da potrebujemo še več ur na vodi. Naprej gremo pametnejši in boljši.” Zakaj se je Toni Vodišek vrnil na stari foil? “Ker sem videl, da ima več prednosti, ki jih je treba samo še pravilno izkoristiti. Sedaj ga nisem vozil pol leta, tako da potrebujem samo še več treninga na tem foilu, da ne bom delal napak, kot sem jih sedaj - padal, se narobe postavil. Veliko smo se naučili, proti koncu je šlo vedno bolje in vsi smo končali pametnejši.” 

Marina Vodišek je v formuli kite končala na 39. mestu. 

Žan Luka Zelko, ILCA 7, je današnja dva zadnja plova v cilj prijadral na 41. in 40. mestu, regatni teden pa končuje na skupnem 51. mestu v konkurenci 155 jadralcev. V razredu ILCA 6 Lin Pletikos končuje na skupnem 61. mestu.

Vir: JZS; foto: Sailing Energy