Lina Eržen

Včeraj se je v Hyeresu odvil drugi regatni dan Francoskega olimpijskega tedna, na katerem nastopa tudi pet slovenskih jadralcev. Čeprav je vremenska napoved kazala nekoliko šibkejši veter moči okoli 20 vozlov, pa se je ta šele prav razpihal in jadralce pričakal s kar 35 vozli.

Težke razmere, s katerimi se je res pogumno spoprijela naša mladinka Lina Eržen v iQFOIL, ki je danes prijadrala 6., 5., (18.) in 9. mesto, po drugem dnevu je sedaj na skupnem 6. mestu.

Igor Eržen: “Včeraj smo napovedali malo manj, na koncu pa danes dobili še pojačano porcijo vetra. Na vodi smo bili celih pet ur in prve tri so bile brutalne in na meji! Smer se je zelo menjala, tako da so parkrat prestavljali polje in že po tem, da smo uspeli odpeljati samo štiri vožnje, je vse jasno. V danih razmerah je Lina odpeljala hrabro in ves čas na limitu! Eno vožnjo je padla in ta se odbija. Na koncu dneva sva super zadovoljna, drživa deseterico! Naslednje dni pričakujemo bolj normalne pogoje. Lini pa kapo dol za danes, ker z osmico voziti v 35+ ni mačji kašelj!"

V formuli kite skupina, v kateri jadra Toni Vodišek, zaradi razmer na polju ni odjadrala nobenega plova, prav tako niso jadrala dekleta.

Žan Luka Zelko, ILCA 7, je v današnjem prvem plovu prehitro startal na črno zastavo, v drugem pa prijadral v cilj kot 10. v svoji skupini, skupno je napredoval na 38. mesto.

Lin Pletikos, ILCA 6, je bila danes 27. v skupini, skupno je sedaj na 59. mestu.

Regata se nadaljuje jutri, napovedanega je precej manj vetra.

 

Foto: Sailing Energij; besedilo: JZS