Medtem ko sta naši posadki na odprtem evropskem prvenstvu za 470 v San Remu danes ostali brez odjadranega plova, pa z veseljem posredujemo informacijo o zelo uspešnem nastopu naših mladincev razredov 420 in 29er pretekli konec tedena na dveh kriterijskih regatah v Italiji, kjer so z odličnim jadranjem ponesli slovenske barve tudi na podij.

Na Gardskem jezeru je potekala zadnja kvalifikacijska regata za razred 420 za italijanske jadralce v organizaciji jadralnega kluba Univela Campione del Garda. Nastopile so 103 posadke, ki so v štirih dneh izpeljale sedem plovov v raznolikih pogojih. Regate so se kot dobrodošlega treninga udeležile tudi štiri slovenske posadke, ki se domov vračajo z nasmehom na ustih.

Kot že na nekaj zadnjih regatah sta tudi tokrat odlično jadrala Rok Kovačič in Teo Gerželj ter zasedla absolutno 1. mesto ter zmago tudi v U17. Ana Planinšič in Lara Božič sta zasedli 18. mesto absolutno in 7. med dekleti. Jaka Valjavec in Vid Dobrinja sta zasedla končno 20. mesto in 4. med U17. Toni Benčič in Anton Rejec sta regato zaključila na 35. mestu. Mlade jadralce je spremljal trener Mitja Mikulin.

Jadralci razreda 29er so se za vikend udeležili pripravljalne regate v Marini di Ravenna. Regata Nazionale 29er je za slovenske ekipe štela kot pripravljalna regata za preverjanje trenutne forme, medtem ko je bila za italijanske posadke tretja kriterijska regata za izbiro reprezentance.

Na regati so nastopili Alja Petrič - Caterina Sedmak (osvojili sta 3. mesto), Liam Al-Dilaimi - Valentin Štravs (22. mesto), Svit Dujmovič Šterpin - Maj Petrič (26. mesto) in Katja Filipič - Tarin Pečar (30. mesto).

Odlično formo sta pokazali Alja Petrič in Caterina Sedmak, ki sta zaključili na odličnem 3. mestu v skupni razvrstitvi ter 2. mestu med dekleti. Pred njima so bili samo zmagovalec in srebrni z lanskega svetovnega prvenstva Alex Demurtas in Santi Giovanni ter zmeraj odlični Malika Bellomi in Beatrice Conti. Z našimi jadralci je bil trener Sandi Dekleva.