Filip Luka Butinar

Na mednarodni 8. Regati dvojic za pokal ljubljanskega zmaja se je danes na reki Ljubljanici v formatu dvobojevanja pomerilo 48 jadralcev razreda optimist iz sedmih jadralnih klubov, med njimi tudi celotna slovenska reprezentanca optimistov, tako da je bila konkurenca zelo močna. Regatno polje je bilo postavljeno med Špico in izlivom Gradaščice, tekmovanje med dvojicami se je pričelo ob 10.30, zaključek s podelitvijo pokalov pa je sledil v popoldanskih urah. Napeto dogajanje na vodi je s podporo in navijanjem vzdolž regatnega polja popestrilo močno navijanje za svoje sotekmovalce z nabrežij reke, kar je ustvarilo odlično regatno vzdušje.

Lina Sorta

”Letošnja Regata dvojic je bila pestra, prehoda dveh deževnih front sta s sunki vetra omogočila hitrejše jadranje, nenadna prehitevanja in napeto borbo v dvobojih vse do cilja,” je povedal Lojze Babič iz Jadralnega klub Ljubljana.

Rečne izzive je na koncu najbolje ugnal Filip Luka Butinar iz Jadralnega kluba Pirat, ki je zmagal med dečki in skupno ter prejel prehodni pokal ljubljanskega zmaja. Lanskoletni zmagovalec Val Grbec, ki prihaja iz istega kluba, je letos osvojil drugo mesto med dečki, tretji je bil Jure Radič Kocjan. Najboljša med dekleti je bila Lina Sorta, prav tako iz Jadralnega kluba Pirat, druga je bila Hana Lukas Oven iz Jadralnega kluba Burja in tretja Lara Aurora Hummel Jadralnega kluba Jadro Koper. Pokale je najboljšim mladim jadralcem podelil predsednik Jadralnega kluba Ljubljana Tomaž Virnik.

Pred podelitvijo pokalov današnje regate sta glavni trener Sandi Dekleva in trener reprezentance optimistov Luka Domijan predstavila še reprezentante razreda optimist, ki bodo poleti nastopili na evropskem in svetovnem prvenstvu tega tekmovalnega razreda za jadralce do 15 leta starosti.

Lina Sorta

Reprezentanca za svetovno prvenstvo, Costa Brava: Butinar Filip Luka, JK Pirat; Grbec Val, JK Pirat; Sorta Lina, JK Pirat; Valjavec Filip, JK Pirat; Petaros Kristjan, JK Pirat.

Lina Sorta

Reprezentanca za evropsko prvenstvo, Solun: Paparella Pier, JK Jadro; Veznaver Jean Jakob, JK Pirat; Černac Škofic Lan, JK Pirat; Hummel Lara Aurora, JK Jadro; Sinožič Paskal, JK Burja; Al-Dilaimi Lana, JK Jadro; Lukas Oven Hana, JK Burja.