Filip Luka Butinar

Danes se je na Costa Bravi v Španiji zaključil tretji regatni dan na SP za optimiste, tudi danes so odjadrali dva plova. Z veseljem poročamo o lepem uspehu naših mladih jadralcev - kar dva od petih sta se uvrstila v zlato skupino, dva v srebrno in eden v bronasto.

Prednost med našimi ohranja Filip Luka Butinar, ki je po današnjem dnevu 26. Na 52. mestu mu sledi Filip Valjavec, ki je s tem prehitel Lino Sorta, ki je po današnjem dnevu na 86. mestu. Val Grbec dan zaključuje na 123. mestu. Kristian Petaros je precej izboljšal svojo uvrstitev in je sedaj na 157. mestu v skupni uvrstitvi.

Trener Luka Domjan"Za nami je že tretji dan kvalifikacij, in moram povedati, da so naši jadralci upravičeno zadovoljni s svojimi dosežki. Izpopolnili smo naše starte in kljub izjemno nepredvidljivim razmeram večkrat sprejeli pravilne odločitve. Ti uspehi nam dajejo trden temelj za nadaljnji napredek in ambiciozno zasledovanje še boljših rezultatov v finalu. A to še ni vse, saj nas v naslednjih dveh dneh čaka ekipno tekmovanje, ki bo zagotovo prineslo vznemirljive trenutke."

Jutri in v sredo bodo na vrsti ekipni nastopi.