Thessaloniki, 17.7.2021 - Danes se v grškem Thessalonikiju začenja evropsko prvenstvo za razred optimist, na katerem nastopa tudi sedem mladih slovenskih jadralcev. Flota dečkov šteje 166 jadralcev, med njimi so štirje slovenski: Jean Jakob Veznaver, Pier Maria Paparella, Lan Černac Škofic in Paskal Sinožič. Deklic bo na startu 126, slovenske barve bodo zastopale Lana Al-Dilaimi, Lara Aurora Hummel in Hana Lukas Oven.

Mladi jadralci prihajajo iz 47 držav, tudi iz Argentine, Brazilije, Avstralije, Kanade, Japonske, Nove Zelandije, Peruja, Tajske, Urugvaja, ZDA in drugih. Za naslov evropskih prvakov se bodo merili do petka, 21. julija.

Našo ekipo spremlja trener Timotej Rot: "Meritve smo uspešno opravili, čez vikend smo bili na vodi, včeraj smo odjadrali tudi trening regato v vetru med 6 in 10 vozli, kar dosti je bilo tudi toka. Po uradnem treningu smo dodatno potrenirali še s Hrvati, s katerimi trenerji delimo tudi trenerski gumenjak. Upamo na najboljše, čeprav so naši otroci, razen Lana, veliki, zato ima Lan glede na napoved nekoliko več možnosti. Obeta se nam lahek do srednji termičen veter, močnega pa ne moremo pričakovati. Danes začenjamo ob 13. uri.”