Istria Sailing Week

Ekipa JK Delfin, JK Horizont in ŠD BYC skrbno načrtuje prihajajočo mednarodno regato v Poreču.

Napovedujemo veliko revijalno regato s tremi plovi v soboto, 23. septembra 2023, pogostitvijo in druženjem pozno v noč. Do Poreča lahko priplujete samostojno ali jadrnico transferirate po vodi, ekipe pa lahko pridrvijo po kopnem.

Vabljeni ste, da dan prej startate na regati ob 11. uri iz Pule v Poreč ali na regati od Pirana do Poreča. Tekmovanje do destinacije oz. plov v petek ne bo vplival na sobotne plove, bodo pa najhitrejši seveda nagrajeni.

Iz Pule do Poreča boste jadrali pod navodili JK Delfin, od Pirana do Poreča pa po regatnih navodilih BYC.

Regata v Poreču bo atraktivna, zahtevna in bo potekala pod strogimi pravili glavnega sodnika Denisa Marinova - Bili. Načrtuje se izpeljati dva tehnična in en navigacijski plov.
Poleg Open razredov bo velika pozornost usmerjena v razvrstitev ORC. Po dolgem času bomo zagotovo ponovno v družbi dobrih jadralk in jadralcev iz Hrvaške, Slovenije, Italije, Madžarske, Nemčije in Avstrije. Na regati bodo tudi prijatelji jadralci iz Šibenika, Biograda, Zadra, Krka in Rijeke. Ker poletna sezona še ni končana, pričakujemo tudi velik obisk charterskih jadrnic.

Ob prijavah poskrbite za oddajo kopije certifikata ORC, če se boste podali v boj za lovoriko ORC. Trenutno ekipa JK Loka Timing na jadrnici Taia drži dvakratno doseženi prestiž v svojih rokah in zagotovo ga bo branila tudi v tretje.

Razpis in prijavnice so že objavljeni. Posebej vabljeni tudi posamezniki brez svojih ekip, da se nam pridružijo. Zagotovili smo brezplačne priveze v Poreču, saj želimo čim večjo udeležbo. Vsaka regata je skrbno premišljena in organizirana, da zagotovi najboljše pogoje za tekmovanje in varnost vseh udeležencev.

Trudili se bomo to regato zapisati kot družabno in kulturno doživetje. Organizirana bo pogostitev in spremljevalni dogodki.

Vsi navzoči boste zagotovo izkušnje in druženje obogatili s spoznavanjem morskih volkov.

Prizadevamo si tudi za trajnostno naravnanost. Zavedamo se pomembnosti ohranjanja okolja in voda, posebej morja. Sodelujemo z lokalnimi skupnostmi in organizacijami za ohranjanje narave ter izvajamo ukrepe za zmanjšanje onesnaževanja. Plastenke, pločevinke in cigaretni ogorki v morje ne sodijo.

Veselimo se, da boste lahko uživali v dobro organizirani regati, doživeli polno mero adrenalina in vrhunsko tekmovanje.

Besedilo: BYC