Ivo Kancler

Na Bresterniškem akumulacijskem jezeru je 30. septembra in 1. oktobra potekala tradicionalna jesenska regata za Prvo jadro Maribora. Ta je že zadnjih nekaj let organizirana za jadrnice razreda optimist in po hendikep sistemu Portsmouth Yardstick za vse ostale jadrnice.

Pogoji so bili, za lokalne razmere, odlični. V soboto dopoldne je regatni odbor izpeljal dva plova po precej konstantnem zahodnem vetru, ki je občasno dosegal tudi 10 vozlov. Veter je žal zgodaj popoldan ponehal, jadralci pa so preostanek dneva preživeli v čakanju in ga zaključili s piknikom.

V nedeljo je čez regatno polje zapihal nekoliko manj konstanten vzhodni veter podobne jakosti kot v soboto. Jadralci so do 15:30 zaključili še tri plove in jih tako končali pet od predvidenih šestih.

Na Dravi se je tokrat zbralo 29 jadrnic iz petih klubov.

V razredu optimist so se najbolje odrezali mladi Ptujčani, člani BD Ranca, ki so zasedli prva tri mesta. Zmagal je Ivo Kancler pred Oto Brino Podlesnik in Maretom Kanclerjem. Ptujski trojici je na četrtem mestu sledila domačinka iz BD Sidro Mia Pogačar.

V hendikep sistemu Yardstick je sprva najbolje kazalo Stojanu Skalicky (JK Skipper), ki zmagal v treh plovih od petih, v enem je odstopil, v zadnjem pa zardi tehničnih težav sploh ni zajadral. Zmagovalec je postal Damjan Švajncer Butinar na jadrnici europa pred Davidom in Katjo Mišič na 470 in Lovrom Pogačarjem na ILCA 4. Celoten zmagovalni oder je tako pripadel domačemu BD Sidro.