Danes se v španskem Cádizu s prvimi plovi začenja mladinsko svetovno prvenstvo za iQFoil, ki se ga udeležujeta tudi Lina in Val Eržen. 

Lina bo jadrala v skupini U19, kjer nastopa 47 deklet. Komaj 16-letni Val prav tako jadra v skupini U19, kjer nastopa 139 fantov. Val bi sicer lahko nastopal tudi v razredu U17, a mu manjša oprema, ki jo tam uporabljajo, ne ustreza. Kot poroča njun trener Igor Eržen, so se v času priprav morali spopasti z nekaj težavami, ki pa so jih na srečo uspešno premagali. 

Igor Eržen: “Z včerajšnjo otvoritveno slovesnostjo se je uradno začelo mladinsko svetovno prvenstvo v Cadizu. Imeli smo štiri dni časa, da spoznamo razmere tukaj, prve plove pa bomo opravili z jutrišnjim dnem. Največ preglavic nam povzroča veliko rib, ki plavajo blizu površja in jih lahko zadeneš s foilom. Če se ti to zgodi pri veliki brzini, sledijo neugodni padci in poškodovana oprema. Žal je Lina pri enem takem trku padla preko deske, ki se je prelomila na pol. Danes smo usposobili sposojeno. Skratka, pripravljeni smo za jutri in se že veselimo.”

Prvenstvo se bo s finalnimi regatami končalo v soboto, 28. oktobra.