Lina Eržen, Val Eržen

Mladinsko svetovno prvenstvo za olimpijski iQFoil, ki ta teden poteka v španskem Cádizu, se počasi končuje. Pred večino mladih jadralcev je le še jutrišnji regatni dan, v soboto pa se bodo merili samo še najboljši v regatah za medalje. Dan pred zadnjimi finalnimi plovi sta oba naša jadralca uvrščena visoko, k dobri skupni uvrstitvi pa so prispevali tudi odlični današnji nastopi.

Lina Eržen je po današnjem dnevu na skupnem šestem mestu med 47 jadralkami, dve današnji regati je končala na tretjem mestu. Val Eržen je po današnjem dnevu 16., prijadral pa je tudi eno tretje in eno četrto mesto v posamičnih plovih. Spomnimo, Val ima komaj 16 let, a jadra v konkurenci 139 fantov U19. 

Igor Eržen: »Že včeraj smo vozili zelo dobro, danes pa sploh, najboljši dan za celo ekipo! V precej spremenljivih razmerah, v vetru med 15 in 25 vozli, dežju in soncu – imeli smo vsega po malem, sta Val in Lina prav tekmovala, kdo bo opravil najbolje. Kakorkoli, Valu je uspelo narediti prvo uvrstitev med najboljše tri v disciplini kurz v razredu U19!! Lina pa je opravila vožnje res za v učbenik. Bravo obema. Jutri je zadnji dan pred sobotnimi obračuni za medalje, kjer jih nastopi najboljših deset. Napoved za soboto ni ravno najboljša.«