SSL, Krpani_1860, Vasilij_Žbogar

Tudi druga tekma šestnajstine finala zlatega pokala SSL na otoku Gran Canaria je pripadla Litvi. Slovenska jadralska posadka Krpanov je na morskem igrišču osvojila drugo mesto.

Ekipa Krpanov se je po spodrsljaju v začetku drugega kroga hitro pobrala in danes premagala vse razen Litve. V ugodnih vetrovnih razmerah so osvojili nove tri točke, ki Slovenijo vračajo v igro za napredovanje v osmino finala.

»V šibkem vetru in velikem valu smo iztržili maksimum. Prikazali smo zelo dobro jadranje, odličen start, ampak tako kot včeraj nam Litva ni dala dihati. Jutri bomo znova zajadrali na vso moč, več pozornosti bomo posvetili malenkostim, v katerih imamo še rezerve za izboljšave in stopnjevali pritisk na tekmece,« je bila po uspešni predstavi razpoložena kapetanka Tina Mrak.

Kot je še dodala, je posadka kompaktna, z vsakim plovom bolj složna in jutri mora uveljaviti svoje odlike, če želi boljše izhodišče pred nedeljskim finišem. Trenuto v skupini vodi Litva z osmimi točkami, Kanada jih ima na drugem mestu 5,  eno manj ima Slovenija, Japonska na dnu lestvice pa tri.

VRSTNI RED: 1/16 finala, 4. skupina, 2 regati

  1. LTU 8 točk
  2. CAN 5 točk
  3. SLO 4 točke
  4. JPN 3 točke

SSL, Krpani_1860, Vasilij_Žbogar