Tina Mrak, Igor Lah

Slovenska jadralna ekipa Krpanov je dobila prvo tekmo finalne serije zlatega pokala. V tretjem plovu šestnajstine finala so ugnali Livo, Japonsko in Kanado. 

V prelomnih trenutkih drugega kroga finalne serije se je slovensko moštvo kot torpedo izstrelilo s startne linije in v šibkem vetru narekovalo tempo, ki mu preostanek flote ni uspel slediti. Na morskem poligonu so vseh 45 minut pridobivali prednost in tekmece držali na varni razdalji 100 in več metrov.

»Imeli smo zelo malo vetra in regata je bila zelo naporna. Ponovno nam je uspel perfekten start in ne glede na to, da je izgledalo, da imamo veliko prednost, smo skozi celotno regato ostali osredotočeni na hitrost jadrnice, saj bi z najmanjšo napako ta prednost lahko hitro skopnela. Zaenkrat nam dobro kaže. Jutri nas čaka res pomemben dan, z dvojnim točkovanjam. Mi se bomo morali z mislimi zbrati in odjadrati po naših najboljših močeh,« je napovedala kapetanka ekipe Tina Mrak.

Z dragocenim svežnjem štirih točk so se Krpani prebili na drugo mesto v skupini, a za napredovanje v osmino finala bodo morali v jutrišnjem odločilnem plovu, ki bo prinašal dvojno število točk, obvezno premagati Kanadčane.


VRSTNI RED: 1/16 finala, 4. skupina, 3 regate

  1. LTU 11 točk
  2. SLO 8 točk
  3. CAN 6 točk
  4. JPN 5 točk

Tina Mrak, Igor Lah