SSL, Krpani_1860, Vasilij_Žbogar
LAS PALMAS – Slovenska jadralna ekipa Krpanov je zaradi pomanjkanja vetra na prizorišču zlatega pokala SSL ostala brez sklepnega plova šestnajstine finala in se kot druga v skupini uvrstila med 24 najboljših reprezentanc sveta!

Organizatorji finalne serije zlatega pokala SSL so po dolgem čakanju na veter popoldne uspeli izpeljati sklepne regate šestnajstine finala za dve floti. Tretja skupina, v kateri bi morala jadrati slovenska posadka, ni prišla na vrsto. Slovenski jadralci so se tako z drugim mestom v skupini uvrstili v naslednji krog med 24 najboljših držav sveta.

»To je neverjeten rezultat! Z dobrim jadranjem in kančkom sreče nam je uspelo. Prepričan sem, da bi bil razplet enak in bi napredovali v naslednji krog tudi, če bi danes tekmovali. Izjemno sem ponosen na ekipo, ker je nastopila složno. Želja slehernega člana je bila, da napredujemo in se dokažemo kot posadka enakovredna najboljšim. To smo storili, se srčno borili in sedaj gremo naprej. Danes bomo slavili, jutri pa že začnemo s pripravami na nove regate, ki bodo brez dvoma zelo zahtevne,« se je uvrstitve v osmino finala veselil Vasilij Žbogar.

Slovenska izbrana vrsta se bo na morje pred Las Palmas znova vrnila v sredo. V prvi izmed štirih načrtovanih regat osmine finala se bo pomerila s Portugalsko, Švedsko in Francijo. Poleg Slovenije so si napredovanje v naslednji krog zlatega pokala SSL zagotovili še Čile, Malezija, Madžarska, Tahiti, Portugalska, Južnoafriška republika ter Litva, iz igre pa je presenetljivo izpadla Hrvaška, ki je do odločilnega plova vodila v skupini.