SSL, Krpani; Vasilij Žbogar

Slovenska ekipa Krpani 1860 Powered by Steklarna Hrastnik, so se žal morali posloviti od tekmovanja v pokalu SSL Gold Cup. Svoj nastop so zaključili v osmini finala, kar našo ekipo uvršča med 24 najboljših držav na svetu.

»Kaj reči po tem, ko smo imeli četrtfinalno vstopnico že skoraj v roki? Težko je najti prave besede. Želeli in zaslužili smo si več, borili smo se z vsemi silami in častno zastopali našo Slovenijo. Ne smemo pozabiti, da smo med 24 najboljšimi državami na svetu. Pridobili smo si spoštovanje naših nasprotnikov in čeprav smo v tem trenutku nekoliko razočarani, saj smo hoteli še stopničko višje, zlati pokal SSL zapuščamo z dvignjenimi glavami.

Hvala vam, dragi navijači, za neomajno podporo in vse spodbudne besede, ki ste nam jih namenili preko ekranov. Vašo energijo smo čutili do Las Palmasa in dala nam je tisto posebno motivacijo, ki nas je popeljala do izjemnega rezultata. Da smo lahko drese sploh oblekli, pa gredo zasluge Steklarni Hrastnik in Zavarovalnici Triglav, ki sta verjela v potencial Krpanov in s katerima smo prehodili navdihujočo pot do praga četrtine finala.«, je povedal Vasilij Žbogar, kapitan slovenske ekipe v Pokalu SSL Gold Cup.

Zadnji odločilni plov je naša ekipa plula odlično vse do samega zaključka. Le nekaj 100 m pred ciljem. Je z francosko ekipa bila neizprosen taktični boj. Francozi so jih pred ciljem potisnili iz idealne linije, ki bij jih pripeljala skozi cilj. Krpani, ki so pluli na drugem mestu,  so morali le nekaj 10 m pred ciljem obrniti, pridobiti višino in nato zapluti v cilj. Francoska ekipa je kot prva zaplula v cilj, Švedska in Portugalska, pa sta med tem približali cilju in uspeli ciljno črto prečkati, preden je naša ekipa uspešno izpeljala obrat.

Slovenska ekipa je po žalostnem zadnjem, četrtem plovu osmino končala na četrtem mestu. V četrtino finala sta se uvrstili Portugalska in Francija. Za slovensko in švedsko ekipa je žal to pomenilo konec letošnjih nastopov v tekmovanju Star Sailors League.

Ogled posnetka plovov v osmini finala

Časovnica:

  1. Pričetek plova slovenske ekipe: 3:27:00
  2. Dramatičen finiš: 4:05:30