SSL, Krpani; Vasilij Žbogar

Reprezentanca Krpanov je v drugi regati osmine finala postregla z infarktno končnico, v kateri je zasedla drugo mesto. Za Portugalci so zaostali le sekundo, tretji so bili Francozi (+1:09) in četrti Švedi (+1:51).

Slovenci so začeli silovito in si kmalu prijadrali več kot 100 metrov prednosti. Na oznaki v veter so imeli pred Portugalci minuto in dve sekundi naskoka, pred Francozi pa skoraj dve minuti.

Do druge boje je uspelo portugalskim Navigatorjem zaostanek znižati na deset sekund, na kar so Slovenci odgovorili z brezhibnim obratom zadnje oznake in spretnim dviganjem jadra.

V zadnji stranici so slovenki jadralski izbranci prednjačili dokler ni sunek vetra portugalskih jader približal na slabih 30 metrov razdalje, dokončno pa so Portugalci strli odpor Krpanov v vetrovnem preobratu, ki je Navigatorjem omogočil drugo zaporedno zmago. 

"Imeli smo boljši dan kot včeraj, ko smo se še lovili, a smo v dramatičnem zaključku za las zgrešili zmago. Smo pa pripravili malo šova za gledalce, žal v njem izgubili zmago za sekundo. Bilo je veliko dobrih stvari, na čelu z res izjemnim startom. Tudi prvo stranico smo odjadrali, kot smo si zamislili, hitrost je bila dobra. Žal smo izgubljali v jadranju v krmo. V skupnem seštevku so Portugalci malo pobegnili, drugi smo skupaj in to je pomembno pred ključno četrto regato, ki prinaša dvojne točke. Pozitiven dan je bil danes, pomembno je, da smo ostali v igri in tudi sebi dokazali, da zmoremo," je tesen izid po živčnem dvoboju komentiral Žbogar.

VRSTNI RED: 1/8 finala, 4. skupina, 2 regati

  1. POR 8 točk
  2. SLO 4 točke
  3. SWE 4 točke
  4. FRA 4 točke

Prenos današnjih plovov

(Pričetek ob 11.15)