Val Eržen

Nov izjemen uspeh 16-letnega Vala Eržena, ki se uspešno kosa s svetovno konkurenco! Po uvrstitvi v srebrno skupino, kjer nastopa 58 jadralcev, je včeraj zmagal svoj prvi plov v članski svetovni konkurenci, danes pa takoj v prvem plovu uspeh ponovil in skozi cilj ponovno prijadral kot zmagovalec, pred vsemi tekmeci srebrne skupine. Velik uspeh za našega mladinca, ki je tudi najmlajši jadralec na tem svetovnem prvenstvu za iQFOiL na Lanzarotu..

Tudi ostale današnje plove je odjadral odlično, pravzaprav skoraj do potankosti enako kot včeraj; v cilj je prišel kot 5., 10., 16. in (33.), s tem pa to svetovno prvenstvo zaključuje kot 71. skupno v konkurenci 118 jadralcev in na 20. mestu v konkurenci 49 jadralcev U23.

Trener Igor Eržen “Ni lepšega kot tekmovalni dan začeti tako, kot si prejšnjega končal, z zmago! Odpeljali smo pet regat, dva slaloma in potem, ko je veter pojačal, še tri kurze. Val je držal visok nivo voženj in oba sva super zadovoljna. 71. mesto skupno in 20. mesto v U 23 je res lep dosežek. Sem zelo ponosen na prikazano, višek pa sta seveda dve zmagi, ki sta ogromna popotnica za naprej.”

Danes je bil veter ponovno nestabilen in čeprav je bil na sporedu maraton, so se zaradi šibkega vetra zjutraj najprej odločili za izvedbo dveh slalomskih regat, ki so jim v nekoliko močnejšem vetru sledile še tri regate kurza.  

S tem je svetovno prvenstvo za večino udeleženih jadralcev zaključeno, deset najboljših deklet in fantov pa jutri čaka še regata za medalje in razdelitev svetovnih naslovov.