Arkea Ultim Chellange

Charles Caudrelier, ki pluje na trimaranu Maxi Edmond de Rothschild, je priznal, da je plovba mimo brazilske obale zelo naporna. Šibki vetrovi mu ne omogočajo hitrega napredovanja proti severu.

Charles Caudrelier po osemintridesetih dneh plovbe okoli sveta, pluje v zaključni del regate. Trenutno pluje ob brazilski obali in se počasi približuje Ekvatorju in območju Doldrums.

»Že nekaj dni se nisem javil. Plovba je bila zelo naporna. Vreme mi ni naklonjeno. Zelo se moram truditi, da napredujem. Veter je neenakomeren in piha iz različnih smeri. Nikakor mi ni uspelo nastaviti jadra za optimalno plovbo. Malo me muči vročina. Včeraj sem plul nekoliko hitreje, kar mi daje motivacijo,« je sporočil Charles Caudrelier, ki mora do cilja prepluti le še 3500 nmi.

Na drugem mestu pluje Armel Le Cleac'h na trimaranu Maxi Banque Populaire XI. Na Tihem oceanu je za vodilnim zaostajal že 2800 nmi, trenutno pa njegov zaostanek znaša le še 1400 nmi. Odlično pluje tudi Thomas Coville na trimaranu Sodebo Ultim 3. Tudi njemu je uspelo zmanjšati zaostanek, ki si ga je nabral v prvi polovici regate. Ko je plul mimo Avstralije, je njegov zaostanek znašal že 3500 nmi, trenutno pa le še 2100.

Antony Marchand na Actual Ultim 3 in Eric Peron na Adagio plujeta še v Tihem oceanu. Trenutno plujeta v zmernih zahodnikih, ki omogočajo plovbo s hitrostjo med 20 in 25 vozli. Morje se je nekoliko umirilo. Njun zaostanek za vodilnim znaša že 6000 nmi.

Arkea Ultim Chellange