Žan Luka Zelko

Vremenska napoved se je na žalost uresničila in za jadralci na evropskem prvenstvu za ILCA, ki prinaša dve dodatni olimpijski mesti, je naporen dan. Dopoldne je bilo na regatnem prizorišču v Atenah komaj dva vozla vetra, popoldne se je le okrepil na zelo nestabilnih šest, in vse tri flote, ženska olimpijska ILCA 6, moška ILCA 6 (v kateri nimamo slovenskih predstavnikov) in olimpijski moški ILCA 7 so se le odpravile na vodo.

Dekleta so uspela odjadrati en plov, ki sta ga tako Lin Pletikos kot mladinka Alenka Valenčič končali na 27. mestu, vsaka v svoji skupini. V skupni razvrstitvi po današnjem dnevu delita 52. mesto.

Fantje na polju ILCA 7, kjer nastopajo naš olimpijec Žan Luka Zelko ter mladinca Luka Zabukovec in Benjamin Aganovič, so startali dvakrat, v prvem poskusu jim je veter obrnil za 45 stopinj, v drugem pa kar za 180 stopinj, tako da sta bili obe regati prekinjeni in flota ostaja brez odjadranega plova.

Na žalost tudi za prihodnje dni ne kaže dosti bolje. Še največ vetra lahko jadralci pričakujejo jutri, ko naj bi ga bilo okoli 4-5 vozlov, v sunkih morda do devet, od torka do sobote pa je napoved še šibkejša. Iskreno upamo, da se tokrat napoved moti in da bo vetra dovolj za regularnost prvenstva, na katerem olimpijsko normo lovi tudi naš Žan Luka Zelko.