Luka Zabukovec evropsko prvenstvo za ILCA U21 končuje na drugem mestu v kategoriji U19 in na šestem mestu v skupni razvrstitvi v konkurenci 137 jadralcev.

V Pollençi na španskem otoku Mallorca se je z zadnjimi plovi danes zaključilo evropsko prvenstvo za razred ILCA v kategoriji U21. Na njem so nastopili Alenka Valenčič, Benjamin Aganovič, Ivan Vakhrushev in najmlajši član naše reprezentance, komaj 17-letni Luka Zabukovec. Spremljal jih je trener Matija Čok. Z velikim veseljem poročamo o odlični uvrstitvu Luke Zabukovca, ki je končal kot drugi v kategoriji U19 ter šesti absolutno U21 v konkurenci 137 jadralcev.
V ženski konkurenci je odlično jadrala tudi Alenka Valenčič, ki je v konkurenci 65 jadralk prijadrala med deseterico, končala je na 10. mestu.

Matija Čok: “Prvenstvo je za nami in imamo medaljo! Spet srebrno, to je peta srebrna medalja za Lukca. Dobro je jadral, razen prvega dne finala, ko je naredil nekoliko več napak, vendar so bili pogoji zelo, zelo zahtevni in tudi konkurenti so delali napake, tako da je ostal v igri do konca. Danes smo poskusili prehiteti še prvega v U19, a ni šlo, dobro je jadral tudi on in čestitke tudi njemu. To je bilo prvo evropsko prvenstvo na standardu (ILCA 7, op.a.), z večjimi fanti, in šesto mesto skupno in drugo v U19 je odličen rezultat. Alenka je začela zelo rezervirano, kar zanjo ni značilno, potem pa se je po slabem začetku cel teden dvigala, zaključuje na desetem mestu in verjamem, da bi lahko bila še boljša, čeprav je tudi deseto mesto dober rezultat. Ivan je jadral v zlati skupini, a se nikakor ni znašel, kot da bi hotel preveč. Benjamin je v srebrni skupini tudi nekoliko popravil rezultat. Z nastopi sem zadovoljen, imamo medaljo, tako da gremo lahko zdaj sproščeno v naslednje regate. Mislim, da je to res dober rezultat v olimpijskem razredu, sicer v mladinski konkurenci U21, a je to vseeno olimpijska barka. Hvala vsem, ki nas podpirajo, predvsem Jadralni zvezi, staršem in ostalim trenerjem.”