Marina Vodišek

Danes se v Los Alcazares na Mar Menor v Španiji zaključuje evropsko prvenstvo za formulo kite, naša Marina Vodišek pa je svoje zadnje plove odjadrala že včeraj. Dekleta srebrne skupine so imela na sporedu štiri regate. Marina je ponovno jadrala dobro ter končala z dvema osmima mestoma, enim devetim in enim 14. mestom. Evropsko prvenstvo zaključuje na 11. mestu v srebrni skupini ter na 36. mestu skupno v konkurenci 51 jadralk.

Trener Rajko Vodišek: “Za nami je še en dober dan, trikrat je bila pred Portugalko in enkrat pred Finko, tako da gre vse po planu.”

Omenjeni tekmovalki, Portugalka Mafalda Pires De Lima in Finka Noora Ruskola sta namreč Marinini največji tekmici za osvojitev olimpijske norme. Pred Marino je sedaj slab mesec intenzivnih priprav, potem pa nastop na Francoskem olimpijskem tednu v Hyeresu med 20. in 27. aprilom, na tako imenovani "the last chance regati”, "regati zadnje priložnosti", kjer se bo v ženski formuli kite podelilo še preostalih pet olimpijskih norm.

Tega evropskega prvenstva se je udeležil tudi Toni Vodišek, sicer ne v vlogi tekmovalca, ampak je prišel analizirat konkurenco, s katero se bo meril na olimpijadi. Kot pravi Rajko Vodišek, “je naredil tudi kratek trening na vodi ter bil poluradni komentator prvenstva.”