Elaya, Dušan Ušeničnik

Slovenska ekipa Elaya se je letos prvič odpravila na regato Aegean 600 v Egejskem morju. Iz matične marine v Biogradu n/m so z jadrnico najprej morali opravit transfer do Aten, kjer se prične ta zahtevna regata.

Po uspešno opravljenem transferu se nam je iz Aten javil vodja ekipe in skipper jadrnice Elaya Dušan Ušeničnik iz škofjeloškega jadralnega kluba Loka Timing:

"Po 570NM smo uspeli z Elayo prijadrati v marino Olimpic v Grčijo. Pot se je začela v Biogradu na moru, nadaljevala pa preko Šibenika Brindisija, Otranta, otokov Otonoi, Krf, Paxos, Antipaxos, Lefkada, Itaka skozi impozantni Korintski kanal, mimo Angistrija s ciljem v marini Olimpic na polotoku Atika. Uživali smo v maestralu, ki nas je spremljal skoraj celo pot. Z genakerji (od A1 do  A3) smo jadrali na celotni poti kar 420NM. Prejadrali smo kar 85% poti. Postavili smo tudi novi rekord Elaye v dolžini prejadranih milj v 24-tih urah. Ta je sedaj 187NM na poti od Šibenika do Brindisija, v maestralu moči med 13 in 17 vozli. Ekipa na transferju je opravila odlično delo. Z menoj so bili Urška Ušeničnik, Matic Dejanović, Tim Robnik, Nataša Jamšek, Aleš Jamšek in Mark Hafner. Pozdrav iz Grčije kjer imamo že jutri regato za ogrevanje, v nedeljo pa regato Aegean 600 zaradi katere smo prišli tako daleč."

Plovbo slovenske ekipe bomo spremljali na celotni regati.