Optimist Carrara

Danes se je v italijanski Carrari z zadnjimi plovi končalo odprto evropsko prvenstvo razreda optimist. Nastopilo je 277 jadralcev iz 47 držav, Slovenijo pa jih je pod trenerskim vodstvom Luke Domjana zastopalo sedem.

V petih jadralnih dneh so odjadrali devet plovov, pet kvalifikacijskih, potem pa še štiri finalne, razdeljeni v skupine. Z veseljem poročamo, da so se kar trije naši mladi jadralci - Lara Aurora Hummel, Mihael Zobec in Val Grbec - uvrstili v zlato skupino. Najvišje, na 13. mestu, končuje Val Grbec, Mihael Zobec je bil 28., Paskal Sinožič 98., Ažbe Erbežnik Novak pa zaključuje na 114. mestu v konkurenci 157 dečkov.  Med deklicami je najbolje odjadrala Lara Aurora Hummel, ki je po uvrstitvi v zlato skupino končala na 18. mestu, Zoja Ribarič je bila 61., Hana Lukas Oven pa se je uvrstila na 81. mesto. Nastopilo je 120 deklic.

Luka Domjan je slovenske nastope povzel takole: “Lepo pozdravljena Slovenija iz sončne Carrarre! Naredili smo devet vrhunskih plovov z vetrom od 7-15 vozlov in z nekaj mrtvega vala, katerega naši otroci niso vajeni. Kljub temu so prav tako odlično odjadrali. V zlati skupini so končali Lara Aurora Hummel, Mihael Zobec in Val Grbec, v srebrni skupini je zmagala Zoja Ribarič. V srebrni skupini sta bila tudi Paskal Sinožič in Hana Lukas Oven, Ažbe Erbežnik Novak pa je zaključil v bronasti skupini. Namesto zaključka pa napišemo sklepno misel team leaderja Marka Morgana, da tako složne ekipe že dolgo ni bilo.”

Optimist Carrara