Luka Zabukovec

V Viani do Castelo na Portugalskem se je danes končalo svetovno prvenstvo ILCA U21, ki se ga je udeležilo pet slovenskih jadralcev - Luka Zabukovec, Ivan Vakhrushev, Benjamin Aganovič v ILCA 7 ter Alenka Valenčič in Lana Vidmar v ILCA 6. 

Luka Zabukovec prvenstvo končuje na 37. mestu ter na 7. mestu v konkurenci U19. Ivan Vakhrushev je na 87. mestu, Benjamin Aganovič pa na 97. v konkurenci 155 jadralcev. V konkurenci 80 jadralk je Alenka Valenčič zasedla 36. mesto, Lana Vidmar pa 69. mesto.

Trener Matija Čok je nastop slovenske ekipe povzel takole: “Prvenstvo je za nami, odjadrali smo vseh dvanajst predvidenih plovov. Bilo je težko, naporno prvenstvo, vsak dan je pihalo, imeli smo oceanski val, in kot sem že povedal, se v teh pogojih nismo dobro znašli. Rezultati niso, kar smo pričakovali oziroma si želeli, enostavno ni šlo, kot vem, da znamo in bi lahko šlo. Alenka zaključuje kot 36. punca, Luka kot 37. fant in sedmi U19, prav tako Ivan, Benjamin in Lana vedo sami in vem jaz, da so sposobni več, tako da prav z nobenim rezultatom nisem zadovoljen. Treba se bo resetirati, treba bo razmisliti in narediti dobre plane za naslednjo sezono, za nami je zadnja regata v tem letu. Treba bo več trenirati, tako na morju kot v telovadnici. To nas ni demotiviralo, po napornih šestih dneh je morala nizka, a po nekaj počitka in oddiha bomo lahko ocenili, kaj je in kaj ni bilo v redu.”