V turškem Kocaeliju se jutri z zadnjimi regatami, za najboljših deset pa še z regato za medalje, končuje mladinsko svetovno prvenstvo za 470. V kategoriji Mixed je na startni listi 36 posadk iz 14 držav, med njimi tudi mešana slovenska ekipa Martin Fras in Mija Škerlavaj, ki sta si dan pred koncem že zagotovila naslov mladinskih svetovnih prvakov v kategoriji U21.

Naša jadralca sta po današnjem dnevu in enajstih odjadranih plovih na 13. mestu, jutri pa ju čaka še zadnja regata. Na žalost se jima je za las izmuznila uvrstitev v regato za medalje, a njun izkupiček točk v kategoriji U21 ju zanesljivo postavlja na prvo mesto. Martin in Mija imata 116 točk, njun prvi zasledovalec, ekipa iz Nemčije, pa že 182.  

Martin Fras in Mija Škerlavaj: "Regato zaključimo jutri z zadnjim plovom, ki ga bova poskusila odpeljati čim bolje. S prvim mestom v U21 sva zelo zadovoljna, čeprav sva hotela priti v medal race. Zmanjkal nam je zadnji plov, ko sva bila v prvo orco v zelo dobri poziciji, ampak sva ga zaradi napačne odločitve končala na 15. mestu. Na splošno pa sva z najinim jadranjem zelo zadovoljna, saj sva med prvenstvom odpeljala dosti zelo solidnih regat.”

Prvenstvo se z zadnjimi plovi končuje jutri, ko bomo imeli tudi uradne končne rezultate, a glede na izkupiček točk je zmaga v U21 njuna, s tem pa tudi naslov svetovnih mladinskih prvakov 470 U21. Na svetovnem prvenstvu ju spremlja trener Gorazd Fras, trenirata pa ju tudi Mitja Mikulin in Tomaž Čopi.