ILCA6, ILCA7

Potem ko smo pretekli konec tedna v sodelovanju z JK Jadro Koper izvedli državni prvenstvi za ILCA 4 in ILCA 7, je pred nami še en bogat in za jadralce in klube pomemben vikend, v katerem bodo izpeljana še preostala državna prvenstva.

Organizator državnih prvenstev je Jadralna zveza Slovenije v sodelovanju s štirimi slovenskimi klubi. Pod okriljem JK Pirat Portorož se bodo pomerili jadralci v dvosedih 470 in 420, JK Burja Izola bo organizirala državno prvenstvo za optimiste, JK Jadro Koper za ILCA 6, Klub jadralcev na deski Bum Koper pa za jadralce na deski v razredih iQFOiL in FW Foil. 

Danes je bil dan predviden za registracijo in zadnje priprave, od jutri do nedelje pa so na sporedu regate. Dnevno bodo lahko izpeljani največ štirje plovi (pet za jadralce na deski), opozorilni signal za prvi plov pa je vse tri dni predviden za ob 11. uri. Za jutri in v soboto je napovedana burja, za nedeljo pa kaže nekoliko manj vetra. 

Verjamemo, da bodo državna prvenstva, strnjeno organizirana znotraj le dveh vikendov, še bolj povezala jadralce in klube, hkrati pa bomo z razglasitvijo državnih prvakov lepo obeležili Mednarodni dan športa, ki ga praznujemo v ponedeljek, 23. septembra.