Navtični trg je obogaten z novo Elanovo motorno jahto Elan 30 Power. Dolgo pričakovan model je uspešno splovljen. Prvi testi so opravljeni in plovilo presega pričakovanja.

Novi Elan 30 Power ja najmanjša jahta iz serije Elanovih motornih jaht. Pridružil se je družini večjih sester Elan Power 35, 42 in 48, ki že številna leta plujejo po morjih. Z dvema ločenima kabinama, salonom s kuhinjo, ločeno kopalnico z WC-jem pod palubo in dodatno kuhinjo ter sedežno garnituro za šest oseb v kokpitu bo to nedvomno čoln brez konkurence v svojem razredu naslednjih nekaj let. Novi svetlejši design daje notranjosti razkošen in sodoben videz hkrati pa razporeditev podpalubja nudi udobje, ki ga posadka potrebuje pri križarjenju. Plovilo je, kot njegove predhodnike, zopet oblikoval Tony Castro. Uspelo mu je izdelati majhno družinsko jahto s trdo streho in prepoznavnimi športnimi linijami. Elan 30 Power meri v dolžino le nekaj manj kot 10m. Krmni del je prostoren in je lahko opremljen z električnim ali plinskim kuhalnikov in kar 80 litrskim hladilnikom. Sedežna garnitura je oblikovana tako, da nudi dovolj prostora za udobno sedenje šestih odraslih oseb. Velika preklopna miza na krmi se lahko spusti in postane velika ploščad za sončenje. Komandni del je nameščen na desni strani plovila in nudi krmarju izjemno udobje, ki ga ne nudi niti marsikatera bistveno večja jahta.
Trup jahte je zgrajen tako, da zagotavlja najboljše plovne lastnosti in nudi posadki največ možnega prostora za udobno bivanje. Zaradi uporabe najnovejših tehnologij pri laminaciji trupa, je plovilo izjemno trdno in je namenjeno tudi plovbi v težjih pogojih.

Jahta bo opremljena z različnimi motorji. Prvo testno poganjata dva motorja Volvo Penta D3-220 z 220 KM s katerima dosega končno hitrost 37 vozlov.

V notranjosti je Elan 30 Power izjemno luksuzno in moderno opremljen. Razporeditev prostora je zelo funkcionalna in omogoča preprosto gibanje več osebam. Ima dve ločeni kabini in ločeno kopalnico. V obeh kabinah sta dvojni postelji. Velike steklene površine v notranjost prepuščajo veliko naravne svetlobe. V centralnem desnem delu je kuhinja, nasproti pa je sedežna garnitura z mizo namenjeno obedovanju.

Elan 30 Power je edinstvena mala jahta s trdo streho. Nobena v njenem razredu se ne more pohvaliti s tako funkcionalno razporeditvijo in prostornostjo. Elan 30 Power je prava velika mala jahta.
Elan Power 30 je na ogled v demo bazi v marini Dalmacija v Sukošanu.

Fotogalerija: Elan 30 Power

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse: 9,99 m
Dolžina trupa: 9,66 m
Širina:3,47 m
Teža: 4500 kg
Rezervoar za gorivo: 500 l
Rezervoar za vodo: 200 l
Maksimalno št. potnikov: 10
Število ležišč: 4 + 1

Motorji:

2 × Volvo Penta 5,7GiE-300/DP-S (2 x 300 HP)
2 × Volvo Penta D3-170 EVC DP-S (2 x 170 HP)
2 x Volvo Penta D3-200 EVC DP-S  (2 x 200 HP)
2 x Volvo Penta D3-220 EVC DP-S (2 x 220 HP)
1 x Volvo Penta D6-400 EVC DP-H (1 x 400 HP)