Novi Pershing 62 je izjemno pomembna novost tega proizvajalca prestižnih plovil, ki se ponašajo z napisom Made in Italy. Sami pravijo, da je nova jahta pravi biser.

Pershing je eno izmed podjetij, ki je del grupacije Ferretti Group. Njihovi izdelki so vedno nekaj posebnega. Vsi spadajo v razred izjemno zmogljivih motornih jaht, ki merijo od 15 pa vse do 35 metrov. Novi Pershing 62 je premierno predstavitev doživel pred dnevi na salonu v Cannesu, predstavljen pa bo tudi v Genovi na 53. mednarodnem salonu, ki bo potekal med 2. in 6.10.2013.

Novi Pershing 62 meri v dolžino 18,94 v širino pa 4,80 metra. Oblikoval ga je Fulvio De Simoni v sodelovanju z AYTD (Advanced Yacht Technology & Design) in ekipo inženirjev iz grupacije Ferretti. Tudi novi model je podedoval lastnosti značilne za plovila iz te tovarne. Funkcionalnost, varnost, udobje in visoke zmogljivosti so odlike, ki bodo vsakemu lastniku zagotovile vrhunske užitke na morju.

Pershing 56 in 58 sta najuspešnejša modela iz te tovarne in sta bila prodana v več kot 70 primerkih. Naravna evolucija je pripeljala do razvoja novega modela Pershing 62. Zanj so značilne elegantne linije pa kljub temu agresiven in športen profil. Kljub njegovi športnosti je tudi novi Pershing 62 družinska jahta. Lastniška kabina se nahaja na premcu. S sodobnejšim oblikovanjem in dvema oknoma, so zagotovili veliko naravne svetlobe. Nov model je na voljo z dvema motornima različicama. Lahko se odločite za dva MTU 10V 200 M84 motorja z močjo 1381 KM ali pa dva MTU 10V 2000 M93, ki razvijeta po 1524 KM.

Z močnejšimi motorji jahta doseže končno hitrost 46,5 vozla. Potovalna hitrost pa znaša 42 vozlov. V standardni opremi so Searex površinski propelerji, če pa želite je možno vgraditi tudi Autotrim sistem.

Novi Pershing ima številne novosti. Na krmi je vgrajen nov sistem za hranjenje,  spuščanje in dvigovanje pomožnega čolna v vodo. Ta je bil sedaj nameščen le na večjih modelih. Mobilna zložljiva platforma v srednjem delu omogoča enostavno in hitro rokovanje s pomožnim čolnom ter njegovo nameščanje v garažo ali spuščanje v vodo. Namesto dvigala je temu namenjeno vitlo. Poležavanju na soncu sta namenjena dva prostora. Eden na krmi plovila, drugi na kopalni ploščadi oziroma platformi. Prednje vetrobransko steklo poudarja kvaliteto izdelave te tovarne. V širino meri 3,7 m in je izdelan iz enega samega kosa laminata. Tako prednje steklo je bilo prvič nameščeno na Pershing 64, kasneje pa so ga pričeli vgrajevati tudi v druge modele v grupaciji Ferretti.

Glavni salon je izdelan iz ebenovine. Vanj vstopimo skozi drsna vrata, ki so del velikega okna. Izdelek je posebej za Pershing razvilo podjetje Besenzoni. S tem lahko združimo krmni del plovila in glavni salon v en luksuzen prostor primeren za druženje z gosti.

Vsa plovila iz ladjedelnice Pershing so izdelana po željah kupca. Prvi je bil izdelan v standardni različici s tremi kabinami. Lastnikova kabina, VIP kabina in kabina za goste imajo vsako svojo kopalnico. Kopalnica v sobi za goste ima dva vhoda. Eden iz kabine, eden pa neposredno iz hodnika. Tako lahko to kopalnico uporabljamo tudi za dnevno uporabo.

Jahto je možno naročiti tudi v dvokabinski različici. V tem primeru kabina za goste postane dnevna soba z veliko zofo, ki jo lahko pretvorimo tudi v posteljo, če to potrebujemo. Obe različici plovila imata posebno kabino za posadko, ki ima dostop na krmi plovila. V kabini je enojna postelja in kopalnica.

Predstavitev novega Pershinga 62 bo to jesen prikazala nov koncept jahte z izjemnimi plovnimi lastnostmi in inteligentno uporabo prostora. Jahta nudi izjemno udobje tako na sidru, kakor med plovbo. V ladjedelnici zagotavljajo, da bo novi model posebej uspešen zaradi prilagodljivosti notranjega prostore, ki si ga bo lahko vsak lastnik izbral glede na svoje potrebe.

Fotogalerija: Pershing 62

Tehnični podatki:

Dolžina čez vse: 18,94 m - 62 ft 1 in
Dolžina vodne linije: 14,63 m - 47 ft 11 in
Širina: 4,80 m - 15 ft 8 in
Vgrez: 1,43 m - 4 ft 8 in
Teža praznega plovila: 33.350 kg - 73,523 lbs
Maksimalna teža: 39.000 kg - 85,979 lbs
Rezervoar za gorivo: 3.200 l - 845 US gal
Rezervoar za vodo: 740 l - 195 US gal
Max. Število oseb: 14
Motorji: 2 kom MTU 10V 2000 M84, 1381 KM
Največja hitrost: 43,5 vozlov
Potovalna hitrost: 40 vozlov
Motorji: 2 kom MTU 10V 2000 M93, 1524 KM.
Največja hitrost: 46,5 vozlov
Potovalna hitrost: 42 vozlov
Doseg: 300 nmi
Št. kabin: 3
Št. kabin za posadko: 1
Št. kopalnic: 3+1

Vir: http://www.pershing-yacht.com/