Po 25 letih od predstavitve prve jadrnice Winner iz podjetja Winner Jachts, podjetje ponosno predstavlja nov model Winner 9.00. Z novo majhno jadrnico želi ladjedelnica omogočiti jadralcem, da izkusijo pravo Winner jadrnico, ki jo zaznamuje osebna nota, kvalitetna izdelava in 25 let izkušenj te nizozemske znamke.  Winner 9.00 je nominirana za Plovilo leta 2014 v kategoriji družinskih potovalnih jadrnic in bo razstavljena na salonu plovil v Dusseldorfu.

Novi Winner 9.0 je oblikoval Cees van Tongeren iz podjetja Van de Stadt design. Jadrnica ima elegantne in čiste linije. Navdušila bo vsakega pravega skipperja ne glede na to ali bo z njo križaril ali pa jadral na regatah.

Pri snovanju jadrnice so strmeli k temu, da je center gravitacije čim niže. S tem so zagotovili izjemno stabilnost. Izbiramo lahko med tremi verzijami. Pri standardni izvedbi je kobilica nameščena na globini 1,6 m. Za plovbo po kanalih in nižjih vodah se lahko odločimo za bolj plitko varianto, ki ima ugrez le 1,25 m. Za tiste, ki pa si želijo hitrega jadranja na regatah, pa je kobilica nameščena na globino 1,9 m. Kot je že običajno pri podjetju, je možno globino na kateri se bo nahajala kobilica spremeniti tudi naknadno. Jadrnica se lahko pohvali z majhno težo in izjemno trdnostjo trupa. Winner 9.00 je tako lahko prava tekmovalna jadrnica.

Jadrnico bo možno naročiti v treh različnih verzijah. Welcome edicija je osnovni model in omogoča izjemno jadralsko izkušnjo po najnižji možni ceni. Cena brez DDV za osnovno različico znaša 74.000 EUR. Performance edicija je namenjena tistim, ki se radi udeležujejo regat in potrebujejo hitro jadrnico. Kobilica je nameščena niže, na globino 1,9 m ima večje glavno jadro, je pripravljena za jadranje z geenakerjem in ima več dodatne opreme. Cena te različice znaša 83.000 EUR brez DDV. Najbolj luksuzno opremljena je različica Classic. Še vedno gre za hitro jadrnico, ki pa je bolj komfortno opremljena. Ima več omar v salonu in kabinah in je namenjena daljšim križarjenjem. Cena te različice znaša 92.000 EUR brez DDV.

K tem trem osnovnim različicam, pri podjetju Winner ponujajo številne dodatke za opremljanje jadrnice. Vsi so izdelani tako, da omogočajo naknadno namestite in omogočajo, da se jadrnica razvija, kakor se razvijajo potrebe lastnika. Podjetje samo nudi storitev naknadne montaže vse opreme na plovilo. Če želite, lahko montažo izvedete sami, saj so poskrbeli, da je delo enostavno.

Tudi na krovu, je možno izbirati med različno opremo, ki je prilagojena našim potrebam.

Standardna različica bo opremljena s klasičnim krmilom. Opcijsko je možno izbrati JEFA premično krmilo z manjšim obročem, ali pa fiksno JEFA krmilo  z večjim obročem.

Oblikovanje kokpita je zasnovano tako, da vedno omogoča posadki dovolj udobja tako med jadranjem, kot na sidru. Na krmo možno namestiti predalnik, ki služi kot klop za sedenje in shranjevanje opreme. Če se opravljamo na regato, ga lahko enostavno snamemo in pustimo na obali, ko pa se vrnemo z regate, pa ga zopet namestimo na plovilo. Uporaben je tudi, ko jadramo z otroci, ali pa se odpravljamo na daljše križarjenje, saj zapre krmni del plovila in skrbi za dodatno varnost pri plovbi.

Tehnični podatki:

Dolžina čez vse: 9.00 m
Dolžina vodne linije: 8.00 m
Širina: 2.96 m
Ugrez: 1.60 m / 1.25 m / 1.90
Teža: 3.10 t
Balast: 1.20 t
Glavno jadro: 31m2