Migaloo kot jo imenujejo avstrijski oblikovalci, je 115 metrov dolga hibridna podmornica-jahta. Svojemu lastniku bo nudila vrhunsko razkošje, primerljivo z enako veliko jahto. Njena največja prednost pa bo, da se lahko z njo potopite in uživate v miru, ki vam ga ne bo nihče kazil.

Da so oblikovalci mislili resno, da gre za luksuzno plovilo, nam je jasno takoj, ko vidimo, da je na krovu vgrajen bazen, ogromno sončno in kopalno ploščad ter pristajalno ploščad za helikopterje. Migaloo je ultimativna luksuzna podmornica in je alternativa luksuzni jahti. V dolžino meri 115 m v širino pa 11 m. Ko jo pogledamo od daleč, izgleda kot ostale podmornice, ki smo jih navajeni. Stolp podmornice se nekoliko razlikuje od klasičnih. Namesto ozkih strmih stopnic ima vgrajeno dvigalo, poleg pa so še luksuzne stopnice za dostop v podmornico. Ko se podmornica nahaja na površini, je na krovu nameščen 7 m dolg in 3 m širok bazen, na sončni ploščadi so ležalniki, nameščena je senčna streha in še bi lahko naštevali. Ko se s podmornico nameravate potopiti, pa se vse pohištvo shrani v velike prostore za shranjevanje pod granitnim krovom.

Seveda je tudi v notranjosti poskrbljeno za primeren luksuz. Lastniška kabina se razprostira v dveh nivojih in ima lastno kopalno ploščad. Skupno ima podmornica še 8 VIP sob, ki se nahajajo na 2 in 3 krovu. 4 krov je namenjen posadki, pralnici in kuhinji. Ogromen salon je opremljen z vsemi najnovejšimi tehnološkimi igračami. Prostorna jedilnica se nahaja na prvem krovu in je namenjena obedovanju 18 oseb. Za sprostitev je na voljo kino, igralnica, knjižnica in fitness soba. Za ljubitelje vodnih športov bodo na voljo vse vodne igrače, ki jih bo lahko lastnik shranil v garažah ob kopalni ploščadi.

Velika okna, ki so nameščena na trupu zagotavljajo enkratne prizore med plovbo pod vodno gladino. Opremljena so z razsvetljavo, ki jo bomo potrebovali, ko se bomo s podmornico spustili nekoliko globlje, kamor dnevna svetloba ne seže več. Izdelana iz posebnega stekla, ki je odporno na visoke pritiske.

Za komunikacijo in navigacijo bodo v podmornico vgradili preverjene tehnologije. S podmornico se je možno potopite do globine 240 m. Tako bo lastnik in njegovi gosti užival v popoldanskem čaju in opazoval jato kitov, ki bodo plavali s podmornico.

Podmornica je ime Migaloo dobila po edinem belem – albino kitu, ki živi ob obalah vzhodne Avstralije. Kita so prvič opazili šele leta 1991. Ko so ga opazili je bil star 3-5 let. Poimenovali so ga Migaloo, kar v jeziku avtohtonih Avstralcev pomeni beli prijatelj.

Podobnosti med tem kitom in privatno podmornico so očitne. Oba sta unikatna, oba sta bele barve in oba sta namenjena za potovanja pod vodno gladino, da raziskujeta svetovne oceane.

V oblikovalskem studiu Motion Code Blue so ponosni, da so se lotili projekta in bodo navtično ponudbo popeljali korak dlje z novim inovativnim konceptom. Celotna podmornica bo zgrajena po standardih, ki veljajo za gradnjo ameriških vojaških podmornic.

Fotogalerija: Migaloo - privatna podmornica - jahta