Four Winns 265 je največji model iz serije Sundowner podjetja Four Winns. Gliser ima sodoben izgled in napredne funkcionalnosti. Namenjen je hitremu dnevnemu križarjenju, preživljanju vikendov na morju lahko pa se odpravimo tudi na večdnevna križarjenja.

Novi model 265 je največji v seriji Sundowner. V dolžino meri 8,08 m v širino pa 2,55. Gliser je registriran za 10 potnikov, na njem pa bo v miru uživalo 4-6 oseb. Za udobno in varčno plovbo je novi 265 zgrajen na patentiranem Stable-Vee® hull dnu, ki je oblikovan tako, da pod seboj zadržuje zrak. Del gliserja lebdi na zračni blazini, s čemer se zmanjša upor in posledično poraba goriva.

V notranjosti plovila je udobna kabina. V premcu se nahaja sedežna garnitura z ovalno mizo, kjer se bodo lahko udobno namestile in obedovale štiri osebe. Če mizo spustimo, lahko premec spremenimo v udobno ležišče za dve osebi. Dve osebi lahko prenočita še v postelji na krmnem delu kabine. WC je na levi strani kabine, na desni pa je umivalnik in dostop do postelje na krmi. Za zračenje kabine je v stropu premca nameščeno okroglo okno, dve manjši ovalni okni pa sta na boku plovila.

Za krmarja in enega sopotnika sta nameščena dva udobna nastavljiva sedeža, ki nudita dober pregled preko premca plovila.

Kuhinjski kotiček se nahaja zunaj, na krmi plovila za krmarjem. Na voljo je majhen štedilnik umivalnik in pa hladilnik, ki je nameščen pod kuhinjskim pultom. Na krmi plovila je udobna klop, kjer se lahko prevažajo do 4 osebe. Desni del klopi lahko preprosto dvignemo s čemer ustvarimo prehod iz kokpita plovila na prostorno kopalno ploščad. Za tiste, ki radi uživate na soncu je velika sončna površina na premcu plovila, bolj udobna in oblazinjena pa je nad motornim prostorom. Na armaturni plošči so nameščeni merilec obratov motorja, merilec hitrosti, položaj trima, merilec pritiska motornega olja, merilec temperature motorja, merilec napetosti ter motornih ur. Vgrajen je tudi radio s priključkom za iPod ali iPhone in štirimi zvočniki.

Za brezskrbno preživljanje dni na plovilu je vgrajen rezervoar za vodo s prostornino 42 l, kar bo zadostovalo za dan ali dva.

Four Winns 265 Sundowner ni običajna majhna jahtica za preživljanje dni in noči v zalivih. Njegova teža znaša le 2500 kg, opremljen pa je z močni motorji vse do 380 KM. To veliko pove o tem, komu je gliser namenjen. Če uživate v udobni in hitri plovbi, potem je to pravo plovilo za vas.

Zastopnik za Slovenijo: As Boats d.o.o., http://www.as-boats.si

Vir: http://www.as-boats.si