Nova jadrnica Hanse 315 je elegantna in seksipilna. Lahko od jadrnice pričakujte še več?

Seveda, je odgovor proizvajalca. Pri oblikovanju nove jadrnice Hans 315 so se osredotočili na te lastnosti, ne da bi pozabili na ostale. Jadrnica je opremljena z najkvalitetnejšo opremo in je primerna tudi za tiste, ki od nje pričakujejo hitro jadranje.

Nova jadrnica je najmanjša v prodajnem programu ladjedelnice. Ko so se odločili oblikovati plovilo, so imeli v mislih vse kupce, ki bi radi imeli jadrnico primerno za hitro jadranje, za preživljaje sproščujočih družinskih počitnic ali pa tiste, ki plovilo uporabljajo za prijetno druženje s prijatelji.

Kljub svoji majhnosti ima lahko Hanse 315 dva krmilna obroča, krmno kopalno ploščad in kobilico spuščeno globoko pod trup. Linije so elegantne in dajejo športen videz. Vrhunske jadralske lastnosti in dobro uravnotežena jadra dajejo občutek varnosti.

V osnovni različici ima le en krmilni obroč in kobilico na globini 1.85m. Je prva jadrnica v svojem razredu, ki je registrirana v CE kategoriji A. Ljubitelji plovbe v plitvih zalivih lahko naročijo plovilo s plitvo kobilico, ki je nameščena na vsega 1.37m.

Pogled na krov jadrnice nam da jasno vedeti, da so se posvetili optimizaciji zunanjega prostora. Razporeditev je nadvse smiselna.

V premcu plovila je velik prostor za sidrno verigo in privezne vrvi. Nad njim se razteza značilen samodejen Hansejev flok. Jadro je res manjše, vendar je namenjen tistim, ki radi jadrajo brez prevelikega napora. V osnovni različici je krma odprta. Če želite jo lahko zaprete z zložljivo kopalno ploščadjo. Pred krilnima obročema je zložljiva miza. Ko jo razpremo je dovolj velika za udobno obedovanje do šestih oseb.

Notranjost jadrnice je zračna in svetla. Okna so izdelana iz stekla odpornega proti praskam in v notranjost prepuščajo veliko naravne svetlobe. Prostora za shranjevanje je veliko in kabini  imata številne omare za shranjevanje oblačil.

Hanse 315 je namenjena štirim osebam. Ker so tla spuščena na samo dno trupa, je povsod v salonu stojna višina 1,91m. Krov plovila je ostal nizek in eleganten. Ima dve kabini. V premcu se lahko odločamo med odprto kabino z veliko dvojno posteljo ali pa zaprto kabino z enojno posteljo. V desnem krmnem delu je velika dvojna postelja, na levi pa skladišče. V vseh primerih so vse postelje dolge 2m in so dovolj velike za udobno prenočevanje posadke.

Hanse 315 je prejela nominacijo za plovilo leta 2016. Ali je res najboljša v svojem razredu bomo izvedeli zelo kmalu!

Fotogalerija: