Ranieri International NEXT 285LX

Italijanska blagovna znamka plovil Ranieri je v Sloveniji, tudi zaradi zastopnika podjetja Moto Nautika, d. o. o., iz Miklavža, že dobro poznana.

Model 285 LX prihaja iz serije Next, ki jo je ladjedelnica Ranieri International na trg poslala pred leti in prikazala inovativni sistem gradnje po sistemu »Fully-Developed Cockpit System«. Pravzaprav je Next linija že dobro poznana, kar daje še nekaj izstopajoče lepote, pa je nova oznaka LX, za katero se skriva okrajšava za »Extra-Luxury«. Ranieri Next 285 LX ni le všečno in dovršeno oblikovano plovilo, temveč s 600 konjskimi močmi na krmi tudi izjemno zmogljivo plovilo.

Next 285 LX se pridružuje liniji Sundeck (imajo še Open), kar pomeni da je opremljen tako kot drugi predstavniki iz te linije s centralno postavljeno krmarsko konzolo in površino za sončenje na premcu, pod katero je kabina za dve osebi. Nekaj manj kot devet metrov dolg motorni čoln je tako primeren za podaljšane konce tedna, za dnevne izlete, ko lahko v območju plovbe C-kategorije sprejme na krov kar 12 oseb. Ranieri se razlikuje od drugih podobnih plovil v tej kategoriji po sodobnem in optimiziranem procesu izdelave palube, kabinskega dela, prostorov za rezervoarje in skladišča v enem kosu, kar so poimenovali »Fully-Developed Cockpit System«.

NA PALUBI

Dostop na plovilo je mogoč neposredno prek dveh velikih kopalnih ploščadi, nameščenih izven trupa, ki obenem ščitijo oba izvenkrmna motorja. Na levi kopalni ploščadi je nameščena lestev z dvema ročajema za lažji izhod iz vode, na dosegu roke je še prha. Prostor na krmi je tako urejen, da lahko mimo motorjev prehajamo z ene kopalne ploščadi na drugo, v ta namen je tudi nerjavno prijemališče. Ta prostor je tehnično gledano potreben zato, da lahko dvignemo peto motorja iz vode in ga tako vsaj malo obvarujemo pred obraščenostjo. V kokpit pridemo čez prehod na levi strani, ki se zapira z majhnimi vrati. Prostor je izjemno dobro izkoriščen, a vseeno pogledam najprej proti premcu, kjer je površina za sončenje. Oblazinjen prostor na premcu je zavarovan s čvrsto nerjavno ograjo. Visoka krmarska konzola je postavljena v sredini in omogoča dostop do premca z leve in desne strani, kjer se bodo lahko sončile tudi tri ali celo štiri osebe. Oporo za sedenje ponuja tudi del oblazinjene krmarske konzole. Za krmarja je dobro poskrbljeno z ravno prav visokim vetrobranskim steklom, ki se lepo sklada z oblikovanjem trupa in palube. Poleg krmarja bo na preklopnih sedežih lahko še en sopotnik.

V zadnjem delu kokpita je prostor odlično ergonomsko izkoriščen, tako da dobimo okoli hidravlično nastavljive mize po višini, sedišča s treh ali celo štirih strani. Na krmi je najdaljša klop, pod katero je velik skladiščni prostor, na levi in desni notranji strani oplate sta zložljivi klopci. Udobno se lahko okoli velike mize namesti pet oseb, če bi se malo stisnili, bi jih lahko sedelo tudi devet. Prednost hidravlične mize so različne nastavitve višine – od povsem pospravljene v palubi, višine ležišča ali v najvišji legi kot miza, primerna za večerjo.

Pod palubo

Prostor v skoraj osemmetrskem trupu s širino 2,85 metra so zasnovali izredno premišljeno in tako pridobili kar največ uporabnih površin skladiščnih prostorov. V premcu pod površino za sončenje je veliko ležišče, ki ga je mogoče spremeniti v obliki črke V oblikovano sedišče z mizico na sredini. Na krmi, pod kokpitom, pa je še eno dvojno ležišče, kar omogoča prenočitev za štiri ali morda pet oseb, če bo to družina z otroki. V tem primeru bodo prostori res nudili kar največje udobje. K dvema ločenima spalnima prostoroma so dodali še dokaj velik toaletni prostor z umivalnikom in mornarskim straniščem. Toaletni prostor je nadpovprečno prostoren za tak tip in dolžino plovila ter ločen od drugih prostorov. Poseben poudarek velja tudi uporabi in izboru kakovostnih materialov v notranjosti.

PLOVIL NA ZALOGI – MOŽNA REZERVACIJA OSEBNE PREDSTAVITVE

V podjetju Moto-Nautika je plovilo na zalogi in trenutno na voljo v akcijski ceni. Po dogovoru se se lahko dogovorite in rezervirate termin za osebno in detajlno predstavitev plovila.

Od opreme je poleg standardne vključeno:
- Elektronski merilec verige
- Roll bar with 2 bimini
- Raisable seats - stranski sedeži
- 220v elektrika za marino

REDNA CENA: 177.755€ + DDV
AKCIJSKA CENA: 164.614€ + DDV

Za več informacij kontaktirajte na info@moto-nautika.com ali 041-739-818 (Lea)

Preverite aktualno zalogo plovil: https://moto-nautika.com/zaloga-plovil/