16. CROATIA NAUTIC SHOW

Uspešno je potekala še ena edicija CROATIA NAUTIC SHOW – 16. Hrvaški dnevi malega ladjedelništva v Marini Kaštela, kjer so se v zadnjih štirih letih trgu predstavili najboljši svetovni navtični in turistični produkti in storitve, prilagojene potrebam ljudi z morja. Tokratna sejemska navtična manifestacija je bila priložnost za prenos bogatih izkušenj in znanja pri organizaciji in predstavitvi navtičnih in turističnih produktov in novosti.

Dogodek Croatia Nautic Show, ki promovira Marino Kaštela kot središče navtike Jadrana z množico premiernih plovil in najbogatejšim programom dogodkov doslej, je bil nezgrešljivo mesto za številne obiskovalce, ki so uživali v pestri navtični in turistični ponudbi ter storitve te marine.

Skupno je bilo v ponudbi 80 plovil, 48 motornih čolnov, jaht, dnevnih križark in čolnov ter 32 aluminijastih in gumijastih plovil, katamaranov in jadrnic priznanih domačih in mednarodnih proizvajalcev. Med njimi hrvaško malo ladjedelništvo z najboljšimi domačimi proizvajalci, pa tudi svetovno znana plovila, ki so se na sejmu predstavila prvič.

Navtični del je zaključilo skupno petdeset podjetij, ki so se trgu predstavila s ponudbo bencinskih in električnih motorjev, navtične, ribiške, elektronske in druge pomorske opreme, navtičnih oblačil in nakita ter storitev izposoje čolnov ter razstavljavcev s ponudbo široke palete turističnih produktov in storitev, kot so ureditev namestitvenih in počitniških kapacitet, hortikultura, avdio in razvedrilna oprema, avtomobili in električna vozila, najem opreme za plažo, zunanje pohištvo in pergole, masažne kadi ter oprema za bazene in SPA.

16. CROATIA NAUTIC SHOW

Obenem je bila predstavljena tudi adrenalinska turistična atrakcija e-Foil letenje nad vodo. Številni obiskovalci so s posebnim veseljem preizkusili to nepozabno izkušnjo lebdenja nad vodo z desko.

»Tudi z letošnjim sejmom sem izjemno zadovoljen, saj smo znova pokazali, da smo center promocije male hrvaške ladjedelništva in drugih plovil, zanimivih za naš trg. Sodelovanje s turističnimi agencijami je prineslo nove dogovore in poslovne povezave z agencijami za najem plovil, saj vsi vemo, da je na Hrvaškem največja flota plovil namenjenih najemu,« je poudaril Branimir Matijaca, predsednik organizacijskega odbora.

»Posebej smo zadovoljni s profesionalnim odnosom naših gostiteljev, Marine Kaštela, in našega sejma do razstavljavcev,« dodaja vodja CNS, Damir Skelin

Predsednik Zveze hrvaškega malega ladjedelništva pa dodaja: »Dotaknili so se slehernega človeka, ki je že generacije povezan z morjem, od jadranja, ribolova do turističnih storitev. Na našem sejmu smo povezali vse tiste, ki živijo življenje ob morju in si želijo tistega novega vzleta medgeneracijskega prenosa znanja in dviga celotne kakovosti na višjo raven. Hkrati pa smo poskrbeli tudi za ekološko področje našega sejma, saj so bili naši gostje veterani HRM, ki vztrajno čistijo morsko dno in izobražujejo mlade o varstvu okolja.«

16. CROATIA NAUTIC SHOW

In kako vse skupaj deluje v resnici, kako je gostiti tako veliko navtično srečanje, smo izvedeli na drugi predstavitvi domicilne marine – Marine Kaštela!

»V okviru naše koncesije bomo razširili privezni del Marine Kaštela za ladje nad 40 metrov ter na novo prenovljene gostinske in multimedijske prostore. Poleg obstoječega 25-metrskega bazena začenjamo graditi tudi hotel, predvsem z namenom, da bi športnike gostili v športnih kampih skozi vse leto,« je povedal kapetan Joško Berket, lastnik Marine Kaštela.

Armano Zekan, predsednik Organizacijskega odbora jadralnih regat, je predstavil podrobnosti o njegovem uspešnem delu, pri čemer je izpostavil novo mednarodno regato v olimpijskem razredu ILCA, torej nekdanjem razredu »laser«. S sinergijo našega sejma in poslovnim razmahom Marine Kaštela je zadovoljna tudi direktorica Marine Kaštela Ivona Smoljić.

 

Kristina Šimić je zbranim predstavila delovanje Društva Mirno More – mednarodni socialno-pedagoški jadralski projekt za otroke. In letos septembra bo flota 110 čolnov z otroki iz socialno šibkih skupin, ki prihajajo iz številnih evropskih držav, uživala v sedemdnevnem jadranju, vse pod nadzorom strokovnjakov in zdravnikov.

Mate Rajić, trener Veslaškega kluba Marina Kaštela, prvega izmed športnih klubov v portfelju športne družine Marine Kaštela, je razkril nove športne uspehe, pa tudi načrte za prihodnost. Za veslači sta namreč sledila dva odbojkarska kluba za moške in ženske, nato jadralni klub in nazadnje plavalni klub, vsi pod imenom Marina Kaštela.

S promocijo gostiteljice Marine Kaštela se je tokratna edicija CROATIA NAUTIC SHOW – 16. hrvaških dnevov malega ladjedelništva – zaključila s pozdravom – se vidimo prihodnje leto.