V soboto se je po 4 dnevnem druženju končal letošnji VIII. Lions rally 2014, humanitarna regata v organizaciji Lions kluba Konjice. Navtični dogodek, poimenovan rally,  je tokrat v južno Dalmacijo z izhodiščem v marini Kaštela pri Splitu in jadralnim akvatorijem med Splitom in Šibenikom, privabil 60 udeležencev regate iz 4 Lions in LEO klubov iz Slovenije, ki so s svojo udeležbo in pomočjo sponzorjev, pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini 6.000 EUR. 

Lions klub Konjice je bil med 6 tekmovalnimi posadkami najbolj zastopan Lions klub, regati so se pridružili še člani Lions klubov Piramida Maribor in Novo mesto ter LEO Slovenske Konjice. Regati sta se v netekmovalnem pridružili tudi dve spremljevalni jadrnci, ki sta poskrbeli za dobro vzdušje med tekmovalci na morju in na kopnem.

Razglasitev najboljših ekip regate je potekala ob prijetnem druženju v vasici Rogač na Šolti, kjer je organizator do koder jih je regatna pot pripeljala od turističnega naselja Solaris pri Šibeniku in Maslinice na Šolti, kjer je minil prvi večer regate.

Ob zaključku večera prvega tekmovalnega dne je organizator ob pomoči izvrstnega dražitelja Sebastijana Levstika iz tehnične ekipe soorganizatorja regate, Kon-tiki salinga in ob izdatni pomoči tujih gostov uspel za okoli 6 kg težak pršut iztržiti 3.100 EUR. Zadnji večer je organizator ob pomoči prijatelja Bojana NOVAKA na dražbo postavil še podpisano nogometno žogo in dres NK Maribor, s katero se je humanitarni fond regate obogatil za dodatnih 600 EUR.

Zmagovalec letošnjega Lions rally-ja je postala tokrat prvič ekipa  Milana KOLENCA iz Lions kluba Konjice s krmarje Antonom ROUSOM. Poleg praktične nagrade in pokala za zmago so dobili v enoletno last in hrambo tudi prehodni pokal Lions rally-ja. Na drugo mesto je prijadrala ekipa predsednika Lions kluba Konjice Sama Pokorna s krmarjem Branetom KLANČNIKOM, tretje mesto pa je zasedla ekipa Vojka PODGORNIKA Lions kluba Piramida Maribor s krmarjem Andrejem GREIFOM.

Vodja projekta »VIII. Lions rally 2014 Lions kluba Konjice« Stanko KOLAR je ob tem povedal: »V imenu organizacijskega odbora priprave in izvedbe 8. ponovitve Lions rally-ja, humanitarne regate Lions kluba Konjice, se zahvaljujem za vnovičen, nesebičen prispevek pri, glede na aktualne družbene in gospodarske razmere, izredno uspešnem štiridnevnem druženju v južni Dalmaciji. Ponosni smo na zveste prijatelje Lions kluba Konjice, ki si znajo utrgati dragocene trenutke prostega  časa in jih nameniti humanitarni vsebini, začinjeni z zdravo mero tekmovalnosti. S prispevki udeležencev, z zdaj že tradicionalno avkcijo pršuta in dražbo športnih rekvizitov NK Maribor (žoga in dres s podpisi nogometašev) smo uspeli zbrati željena sredstva za izvedbo naših projektov.

Brez težav bomo lahko realizirali cilj našega projekta, ki smo ga najavili ob razpisu regate. Po lanskoletni pozitivni izkušnji bomo letos ponovno organizirali udeležbo otrok v okviru projekta MIRNO MORJE 2014. Skupaj z javnimi ustanovami (šolami) bomo izbrali 4 otroke iz lokalnega okolja in jim omogočili spoznavanje mornarskih veščin na enem od plovil krovnega organizatorja akcije Mirno morje 2014 iz Maribora. Preostala sredstva bodo namenjena redni humanitarni dejavnosti kluba, ki bo letos pomagal tudi pri opremljanju osnovnošolcev z nujnimi šolskimi potrebščinami in kasneje v septembru z razpisom enoletnih štipendij.«