Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

V sredo, 7.5.2014 se v Portorožu pričenja že 19. salon plovil Internautica. S pomočjo eNavtike si lahko prislužite brezplačno vstopnico za ogled salona.  V spodnji obrazec vpišite svoje podatke in podatke svoje posadke ali prijateljev, ki jih zanima navtika. Med vsemi, ki boste povabili svoje prijatelje, da se prijavijo na eNavtiko bomo izžrebali kar 50 vstopnic za ogled sejma. Eden srečnež pa bo prejel vstopnice za vse prijatelje, ki jih bo navedel v spodnjem obrazcu. Vpišite čim več prijateljev in jih presenetite z brezplačno vstopnico na sejem.

Kaj je potrebno storiti, da si prislužite eno izmed lepih nagrad?

Izpolnite spodnji obrazec. Vanj najprej vpišite vaše podatke. Vpišite vaše ime in priimek, vaš elektronski naslov in vaš GSM. Nato pa navedite imena in priimke ter elektronske naslove vaših prijateljev, za katere menite, da jih zanima navtika in bi bili veseli če bi tudi oni izvedeli za eNavtiko. V kolikor imate več kot 10 prijateljev, ki bi jih zanimala navtika, izpolnite obrazec večkrat. V obrazcu je potrebno izpolniti podatke za vsaj enega prijatelja.

Kako si povečati možnost za prejem nagrade?
Priporočite eNavtiko več prijateljem in si povečajte možnost za enkratno nagrado. Upoštevali bomo le pravilne elektronske naslove prijateljev, ki nam jih boste zaupali. Vpišite le prijatelje, ki vas poznajo. Nepravilni ali zlorabljeni e-naslovi, neobstoječi e-naslovi, elektronski naslovi, ki imajo poln poštni predal ali pa bodo zavrnjeni, se ne bodo upoštevali.

Prejemniki vstopnice za sejem Internautica 2014:
Št. kart
Nagrajenec
8 vstopnic za celotno ekipo Marko ŠULIGOJ
ekipa Jani ŠULIGOJ
ekipa Jaka ŠULIGOJ
ekipa Zofka ŠULIGOJ
ekipa Janez HROVAT
ekipa Urban MARIČ
ekipa Jure MAJHEN
ekipa Mateja MAJHEN
1 kom Lukaj Jazbec
1 kom Daša Sazonov
1 kom Primož Balažic
1 kom Ksenija Petaros
1 kom ALEKSANDER LENARŠIČ
1 kom Aleksander Paglavec
1 kom Blagica Georgieva
1 kom Blaž Sajovic
1 kom Bojan Ogorevc
1 kom Bojan Tomc
1 kom Boris Štih
1 kom Gregor Presetnik
1 kom matija ketiš
1 kom Urska Kikel
1 kom Urban Pintarič
1 kom tone kovačič
1 kom Matija Božič
1 kom tatjana blatnik
1 kom gorazd štern
1 kom Dušan Kmetec
1 kom Zdenko Bautin
1 kom Tadeja Toplak
1 kom Igor Grmek
1 kom matej arhar
1 kom Miloš Sluga
1 kom Darko Gorjan
1 kom Stanislav Žigo
1 kom nenad valerijev
1 kom Zvone Kodrun
1 kom Petra Juhart
1 kom Igor Premužič
1 kom roman vrabič
1 kom Renato Neuvirt
1 kom darja slanšek
1 kom Marko Frelih
1 kom Marko Lazar
1 kom katja ostanek
1 kom Lučka Lesjak Soklič
1 kom Damjan Prebil
1 kom Primož Lesjak
1 kom Rudi Korber
1 kom Damijan Bokalič
Moje ime in priimek:
Moj e-naslov:
Moj telefon/GSM:
Moji prijatelji:
Ime in priimek
e-naslov
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Dodaj svoje besedilo:

 

Vašim prijateljem bomo poslali naslednje sporočilo?

Pozdravljeni g./ga. "ime in priimek vašega prijatelja",

vaš prijatelj "Vaše ime in priimek - (vaš elektronski naslov)" je naročen na elektronski navtični časopis eNavtika. Ker meni, da tudi vas zanima navtika, vas vabi, da se naročite na eNavtiko - brezplačni navtični e-časopis. Prijavo lahko opravite preko naslednje povezave: http://www.enavtika.si/naroci-enavtiko.

Zakaj se je pametno naročiti na eNavtiko?
Elektronski navtični časopis eNavtika izhaja vsak četrtek in je popolnoma brezplačen. Vsak dan objavljamo najaktualnejše novice z navtičnega področja tako doma, na Jadranu in po celem svetu. Predstavljamo novosti na navtičnem področju, poročamo z domačih in tujih regat kot so Volvo Ocean Race, Vendee Globe, Clipper Round the World Race, poročamo z navtičnih dogodkov, pišemo o navtični zakonodaji, novih navtičnih publikacijah, novih dosežkih v jadranju, o novih rekordih postavljenih v navtiki in še in še.
Na eNavtiki boste našli vse informacije, kje lahko varno prenočite s plovilom, kje lahko okusno večerjate, katere zanimivosti nikakor ne smete izpustiti na svojem dopustu in seveda, kaj se zanimivega dogaja na področju, kjer plujete. Na eNavtiki predstavljamo marine, luke, sidrišča, gostilne, zanimivosti, bencinske črpalke, servise s kontaktnimi številkami, zabavne in kulturne dogodke, regate, skupinska jadranja, povezave do vremenskih napovedi ter ogromno slikovnega materiala. Vse informacije so podprte z več kot 10.000 fotografijami in diagrami. Tako boste vse, kar je potrebno vedeti preden priplujete s svojim plovilom v marino, luko ali sidrišče, vedeli že prej. Novosti objavljamo tedensko. Plujte varno! Naročite se na eNavtiko in imejte vse potrebne informacije na dlani! Vsak četrtek vam bomo brezplačno na vaš e-naslov poslali vse novosti na spletni strani.
Naroči svoj brezplačni izvod: http://www.enavtika.si/naroci-enavtiko

Tvoje besedilo!

Mirno morje in ugoden veter vam želi eNavtika!

Prevzem nagrade

Nagrajenci - prejemniki vstopnice za sejem Internautico, bodo objavljeni na tej spletni strani dne 7.5.2014. Nagrado boste prevzeli na info pultu salona Internautica. Za prevzem je potreben osebni dokument.

Komentarji