Esimit Europa 2 je danes opoldne v floti 213 jadrnic začela 242 navtičnih milj dolgo regato na odprtem morju - Giraglia Rolex Cup.

Ta znamenita dirka, ki že tradicionalno povezuje Italijo in Francijo z izmenično določenimi starti in cilji v Saint -Tropezu in San Remu, se letos na svoji 62. izdaji izjemoma zaključi v Monte Carlu, saj so se organizatorji odločili združiti zaključek regate s posebnim dogodkom ob enkratni priložnosti inavguracije novega klubskega prostora jadralnega kluba Yacht Club de Monaco. Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa, je s takšno odločitvijo organizacijskega odbora zadovoljen: »Esimit Europa 2 tekmuje za jadralni klub Yacht Club de Monaco, zato ima Giraglia Rolex Cup letos za nas poseben pomen. V čast bi nam bilo, če bi bila naša naslednja zmaga ravno tukaj.« Poleg tega se je na krovu jadrnice Esimit Europa 2 posadki pridružil monaški princ Pierre Casiraghi, član upravnega odbora Yacht Club de Monaco, ki ima vlogo enega izmed krmarjev. O svoji odločitvi, da se pridruži evropski posadki na tej regati, je Pierre Casiraghi povedal: »Za mene je to izjemna izkušnja, saj je Esimit Europa 2 verjetno ena izmed najhitreših enotrupnih jadrnic na svetu. Veseli me, da se bom lahko osebno prepričal, kako je jadrati z njo.«

Ekipa jadrnice, ki pluje pod evropsko zastavo, se je preko startne linije podala z namenom, da do cilja prijadra prva. Navigator Boris Herrmann pričakuje, da bodo zaokrožili znameniti sklanati otoček Giraglija v zgodnjih jutranjih urah, do Monte Carla pa pripluli jutri popoldne med 15. in 17. uro.

Trenutni rekord, ki ga je posadka Esimit Europa 2 postavila leta 2012, je 14 ur, 56 minut in 16 sekund.

Vabimo vas, da spremljate potek regate: http://www.sgstracking.com/live/giraglia2014.php