Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

Pri podjetju ZAR so pričeli z izdelavo novih gumenjakov linije SL. Oznaka je kratica za sport luxury in označuje novo linijo prestižnih gumenjakov. Prvi model iz nove serije je ZAR 49 SL.

Nova serija plovil bo v enem plovilu združevale vse dobre lastnosti prejšnjih serij, ki so gumenjake ZAR postavile pred konkurenco in novosti ter prestiž, ki bodo novo serijo naredile unikatno. Za vsa plovila bo značilno, da so zelo prostorna, udobna, da imajo izjemne navigacijske sposobnosti zaradi posebno oblikovanega trupa plovila in da so izdelana izjemno kvalitetno.

Pri ZAR Formenti so se odločili za prenovo svoje klasične serije plovil, zaradi izjemnega upeha njihovega pomožnega plovila ZAR Tender, ki je na trg manjših pomožnih plovil prinesel številne inovacije in velja za nov koncept pomožnih plovil. Serija Sport luxury bo na trg prinesla nov veter v razredu gumenjakov. Vsa plovila so skrbno načrtovana in izjemno dobro opremljena.

Prvo plovilo v seriji je novi 49 SL. Je majhen gumenjak z veliko prostora. V dolžino meri 4.90 m, v širino pa 2.16 m. Šest komor ima premer 0.49 m s čimer je dovolj velik, da na krov sprejme 9 oseb. Ker je teža plovila le 360 kg (+/- 10%), ga lahko poganjamo že z majhnim 40 KM motorjem. Največja moč motorja znaša 100 KM, za optimalno plovbo pa pri proizvajalcu priporočajo motor s 70 KM.

V osnovi opremi je predal s pokrovom za sidro in sidrno verigo, štirje veliki prostori za shranjevanje, stranska komandna konzola, ki je dovolj udobna za dve osebi in ima dodatni predal za shranjevanje. Sedež krmarja je nastavljiv in krmar lahko med plovbo sedi ali pa stoji. Na krmni ploščadi je že v standardni opremi nameščena zložljiva kovinska lestev za sestop v vodo, komplet za popravila, zračna tlačilka in par vesel. V standardni opremi je 70 litrski rezervoar vgrajen pod komandno konzolo, za doplačilo pa je možno naročiti rezervoar s prostornino 100 litrov. Prav tako je za doplačilo možno vgraditi 60 litrski rezervoar za vodo s tušem. V opcijski opremi so še radarski lok na krmnem delu plovila, reflektor, prednja sončna ploščad z mizo in blazinami, nosilec za pomožni motor, kalužne črpalke in panel z varovalkami.

Komentarji